Look of the day: Blues Figure

Chocolate birthday fudge

chocolatef

Det kan vist ikke komme bag på nogen at jeg er ret vild med chokolade. (Hvem er ikke det?!) Da jeg for nogle uger siden skulle holde fødselsdagsmiddag for nogle veninder ville jeg lave en lækker dessert, som ville falde i alles smag. (specielt min egen ;-) ) Jeg ville derfor lave en lækker Chocolate fugde kage til mine gæster, det var jo nærmest oplagt ;-) Opskriften er faktisk en min søster og jeg selv har fundet på, så selve frosting kan variere.
Derfor synes jeg lige at jeg ville videregive denne opskrift. :-)

Du skal bruge:

Kagen:

250 g mel
6 spsk kakao
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
300 g sukker
2,5 dl vand
2 æg
150 g smeltet smør

Fyld:
Frosne eller friske hindbær
Flødeskum

Frosting:
4,5 dl flormelis
180 g blødt smør
4 spsk kakao
2 tsk vaniliesukker
2 spsk mælk

Mel, bagepulver, natron og kakao blandes sammen. Smørret smeltes i en gryde. Sukker og æg skal piskes i ca. 5 min. Derefter hældes smør, tørstofferne, og vand i lidt ad gangen, så det bliver pisket sammen med sukker/æg blandingen. Dejen skal være meget flydende, ellers bliver kagen for tør. Jeg har hældt kagen i en rund kageform, da jeg gerne ville have det som en lagkageform. Kagen bages i ca 20 min ved 200 grader.
Imens kagen bages skal der laves “fyldet” til kagen, som består af hindbær og flødeskum, som let bliver rørt rundt.
Når kagen er bagt færdig, skal der skæres over på midten, så du tilsidst står med to lagkagebunde. Smør en godt tykt lag ¨på den nederst lagkagebund og læg derefter toppen på.
Til frosting, pisker du allerførst smørret, så det bliver medgørlig. Derefter putter du alle de andre ingredienser i, dog vær opmærksom på at kun hælde lidt af mælken i ad gangen. Det er nemlig mælken der afgør hvilken konsistens du vil have af frosting. Jo mere mælk der kommer i, jo mere cremet bliver din frosting. Brug en god smørekniv til at smøre frosting på kagen og sørg for at hele kagen bliver dækket til. Sæt den i køleskabet, og tag den ud en halv time før den skal serveres :-)

Jeg valgte af pynte kagen med flag, da det jo var en til fødselsdagsfest. Men prøv evt med hindbær eller blåbær som pynt – det vil kun gøre kagen endnu bedre :-)

 

 

15 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Look of the day: Blues Figure