New in: New leo shoes

Kartoffelpizza

homemade

Hvor er I dog bare nogle dejlige læsere! Ikke nok med at I kigger ind på bloggen hver dag, så kommentere I så sandelige også! Og da nogle af jer har spurgt efter opskrift på overstående ret, så vil jeg da med glæde give opskriften videre. Faktisk kan jeg ikke tage æren for denne super nemme opskrift, da dette var et tip fra en kollega i sin tid. Så jeg sender hende en venlig tanke, når jeg nu giver opskriften videre til jer :-) Jeg holder meget af pizza, specielt når det er hjemmelavet. Og når bunden er sprød og fyldet er sparsomt, men lækkert! Opskriften giver 4 små pizzaer Måske den kan inspirere jer andre til pizzafredag! :-)

Du skal bruge:

Til dejen:
2 1/2 dl vand
25 g gær
2 tsk groft salt
100 g gramhamsmel
100 g durmmel
150 g hvedemel

Til fyld:
Dette er selvfølgelig valgfrit, men jeg kan varmt anbefale kartoffelpizzaen eller parmaskinke med basilikum
Jeg har brugt følgende –
4 løg
1 spsk olie til stegning
1 fed hvidløg
1 tsk tørret rosmarin eller timian
250 g helt mozzarella ost
300 g kogte kartofler

Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt og rør de 3 slags mel i, lidt ad gangen. Ælt dejen til den er glat og smidig og lad den hæve tildækket i 30 min. Del dejen i fire og rul hvert stykke ud til en rund tynd pizza på ca. 20 cm i diameter. Læg dejstykkerne på bagepapiret. Tænd ovnen på 225 grader og lad to bageplader blive varme i ovnen. Skær løgene i skiver. Varm olien i en gryde og rist løgene til de bliver gyldne. Tilsæt hvidløg og rosmarin. Skær mozzarella og kartofler i skiver og fordel på pizzabundene sammen med løgene. Krydr med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 12 min til dejen er sprød.

   

18 kommentarer

  • Marianne

    Mums den ser lækker ud. Tror du mon at man kan bruge kylling og pesto som fyld?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Mums den ser lækker ud. Tror du mon at man kan bruge kylling og pesto som fyld?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christian

    Bliver den ikke tør uden tomatsovs?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christian

    Bliver den ikke tør uden tomatsovs?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Skov

    Mums! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Skov

    Mums! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Mums den ser lækker ud. Tror du mon at man kan bruge kylling og pesto som fyld?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Henriette Jensen

      Uh det ville da være en god ide. Det vil da kunne blive lækkert :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christian

    Bliver den ikke tør uden tomatsovs?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Henriette Jensen

      Nej det synes jeg nu ikke. Mozzarellaen giver pizzaen den blødhed, så det passer med pizzaens sprøde bund :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Skov

    Mums! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Uh det ville da være en god ide. Det vil da kunne blive lækkert :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Uh det ville da være en god ide. Det vil da kunne blive lækkert :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Nej det synes jeg nu ikke. Mozzarellaen giver pizzaen den blødhed, så det passer med pizzaens sprøde bund :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Nej det synes jeg nu ikke. Mozzarellaen giver pizzaen den blødhed, så det passer med pizzaens sprøde bund :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Tak søde <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Tak søde <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in: New leo shoes