Strawberry cheesecake
Jeg har længe haft cravings for cheesecake. Da jeg i den korte periode boede i København, så fandt jeg en lille fin cafe, der lavede de bedste cheesecakes i mange forskellige varianter. Og når man pludselig bor i Jylland og lysten til cheesecake vokser, så må man jo bare kaste sig ud i det og bage en selv ;-) Og jeg er faktisk imponereret over hvor nemt det egentlig er, at lave cheesecake. Og da nogle af jer var interesseret i at få opskriften, så vil jeg da med glæde dele opskriften med jer :-) Jeg har lavet min cheesecake med jordbær, men man kan egentlig pynte kagen med et hav af forskellige varianter. Så prøv jer endelig frem – og lad mig høre, hvis I har gode ideer :-)
Du skal bruge:
16 digestivekiks
85 g smeltet smør
400 g flødeost
200 g cremefraiche (38 %)
40 g sukker
1,5 tsk vanillesukker
Saften fra en halv citron
Friske jordbær til pynt
Start med at blende eller knuse kiksene. Smelt smørret og bland det sammen med kiksene. Fordel massen i en springform (med aftale bund) og stil det i køleskabet.
Rør flødeosten, cremefraiche, sukker, vanillesukker og citronsaft sammen, så det bliver til en blød, men fast masse. Fordel massen over bunden. Sørg for at bruge en palet kniv, så du kan få toppen til at blive nogenlunde lige. Det giver et pænere resultat.
Stil kagen tilbage i køleskabet i 3 timer.
Pynt med jordbær og server kagen :-)
WOW