Lækre durumboller
Jeg elsker morgenmad! Jeg elsker at spise morgenmad! Jeg er typen der står ekstra tidligt op, for at have tid nok til min morgenmad. Jeg bruger gerne god tid til at sidde ned om morgenen og spise min morgenmad, imens jeg tjekker mails eller forbereder blog. Samtidigt kan jeg ikke undvære min morgenmad, for morgenmaden er vigtig for mig. Og derfor er det ekstra specielt, når det er weekend. For jeg kan godt lide at forkæle med god morgenmad i weekenderne. I morges var ingen undtagelse – jeg kunne nemlig forberede det meste i aftes, til de koldthævede durumboller. Opskriften er meget simpel og derfor kan alle nemt bage dem. Hvilket kunne være en mulighed, for at score lidt ekstra point til mors dag i morgen, ikke? :-) Du kan sagtens nå at lave dejen i dag, og voila så er der varme og lækre durumstykker til morgenmaden i morgen :-)
Du skal bruge:
15 g gær
4 dl koldt vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 dl olivenolie
200 g durummel
300 g hvedemel
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt olie, salt og sukker og rør rundt. Tilsæt skiftevis durum og hvedemel i, lidt ad gangen.
Dejen skal være blød. Stil dejen i køleskabet natten over.
Brug 2 skeer til at forme stykkerne og læg dem på en bageplade. Drys evt. lidt med durummel og bag stykkerne ved 225 grader i ca. 15, eller til de er gyldne.
Nøj de ser go’e ud.