Recipe: Hyldeblomst sorbet is
Når solen skinner og man dagdrømmer om lækker kold is – så findes det ikke bedre, end hjemmelavet sorbet is. Og slet ikke når det er blandet med hyldeblomst ;-)
Jeg har en svaghed for is – jeg elsker det! Jeg har næsten altid is i fryseren hjemmelavet såvel som købte is. Når man bor på 2. sal og kun har en altan ud til en hovedvej, så kan det være svært at blive “nedkølet” i denne varme. Derfor fik jeg for et stykke tid siden, lyst til at lave min egen is. Opskriften er faktisk fundet af min søde kollega – så jeg måtte jo komme på prøve i køkkenet. :-)
Du skal bruge:
4 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
1 dl piskefløde
2 1/2 koncentreret hyldeblomstsaft
Start med at piske æggehvider og sukker til en luftig konsistens. Hyldeblomstsaften og fløden tilsættes og det hele røres sammen. Ismassen hældes i en rugbrødsform og der kommes film over. Sæt den i fryseren i 4-5 timer og server :-)
Det ser syndigt ud ;)