Interior cravings

RECIPE: Sund Lakseroulade med honningristet kål

IMG_6706XX
IMG_6697X
IMG_6720

Nogle gange må jeg indrømme, at jeg mangler inspiration til madpakken. Jeg har næsten altid rugbrød med tilbehør til. Eller fisk. Eller en salat. Og jo jo det er såmænd også ganske glimrende. Men jeg mangler noget variation. Og det må jo gerne tage så lidt tid som muligt, at forberede. Derfor faldt jeg over denne opskrift, som er super nem og frisk at spise. Og så det bedste af det hele – den tager ingen tid at lave. De fleste af ingredienser havde jeg i forvejen og ellers er retten ganske billig til en madpakke, eller et alternativ til aftensmad eller forret. Retten er iøvrigt gluten- og laktosefri, så alle kan være med! :-)

Du skal bruge:

5 økologiske æg
3 spsk HUSK fiber loppefrøskaller
1 spsk olie
1 tsk salt
2 portioner varmrøget laksefilet
Kål (jeg har brugt hvidkål, men spidskål kan også bruges)
1 spsk akacie honning

Pisk æggene i en skål og tilsæt olie og salt, pisk videre. Tilsæt så HUSK og pisk godt sammen.
Lad det “hvile” i ca. 5 min. Pisk så igen til det har en fin æggemasse
Bred æggemassen ud på et bagepapir på en bradepande.
Bag den midt i ovnen i ca. 7-8 min ved 200 grader. Æggebrødet skal være brunligt på toppen, men ikke sprødt.
Lad æggebrødet køle af

Pil skindet af laksen, put laksen op i en skål og flå den fra hinanden med to gafler.
Smør mayo (den hjemmelavede mayo finder du opskriften på her nedenunder) på hele brødet og fordel derefter laksen på brødet.
Rul derefter sammen, som en roulade.
Lad rouladen stå i køleskabet i 5-10 min. før du serverer den.
Imens kan du lave kål salaten. Skær kålen i små strimler og kom det på en varm pande. Lad det stege i ca. 2 min og kom så honningen over kålen. Lad det stege i 5 min, til kålen er blevet en anelse blød.

IMG_6716

Mayo-ish:

Du skal bruge:

2 pastueriseret hele æg
2 spsk citronsaft
2-4 dl olie
1 fed hvidløg
salt og peber

Pisk æggene med citronsaft til det har et hvidt og skummende effekt. Tilsæt så hvidløget og pisk lidt mere.
Hæld forsigtig lidt olie i ad gangen, imens du pisker, til det har den rette tykke konsistens, som er valgfrit.
Jeg brugte ca. 3 dl olie til en nogenlunde fin konsistens.
Sæt den færdige mayo i køleskabet i ca. 10 min.

Velbekomme :-)

   

24 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interior cravings