LOOK OF THE DAY: WHITE

A little change

IMG_6801X

I har tidligere givet udtryk for, at I kunne tænke jer flere personlige indlæg om mig. Jeg har både vist lidt af MIT HJEM og fortalt jer om mit forhold TIL MIN MOR, så vi prøver lige endnu et personligt indlæg. Og jeg skal prøve at gøre det kort ;-)

Det er nærmest blevet en vane for min omgangskreds, at alle tænker på mad, sunde vaner og træning. Jeg har nok altid være typen, der har spist hvad jeg har haft lyst og løbet en tur i ny og næ. Faktisk har det der “sundhed” aldrig været en højprioritet for mig. Jeg har aldrig været en kræsenpind og min mor har altid opdraget mig til at spise alle former for grøntsager og sund kost. Så det har nok altid faldet meget naturligt for mig, at spise sundt. Selvfølgelig blandet med alle mine caféture der nok opvejer den sunde kost herhjemme ;-)
For let’s face it. Jeg er en slikmund! Jeg elsker kager og søde sager. Mest af alt holder jeg af bland selv slik. Og jeg har givet mig selv lov til at spise det i moderate mængder.

Men for snart en måned siden blev jeg pludselig opfordret til at ændre min kost og faktisk begynde at tænke over hvad jeg spiser. Jeg har nemlig i mange år døjet meget med hævede betændte ben og lidt åndedrags besvær. Og lægerne har enten rådet mig til at holde en pause fra træning eller opfordret mig til at øge min træning. Hvilket var meget forvirrende for mig, da jeg fik to forskellige svar.

Min søster anbefalede mig derfor at tage til en akupunktur, hvor man kunne blive fødevaretestet og det skulle vise sig, at være en god ide.
For jeg fandt frem til, at jeg er intolerant overfor hvede og mælk. To rimelig vigtige ingredienser i min hverdags kost. Og er I egentlig klar over hvor mange fødevarer, der indeholder hvede? Vi taler altså om pålæg, brød, kager og slik. De sidstnævnte har nok været det sværeste for mig at undvære. Men jeg har stræbet efter at prøve denne nye diæt. Heldigvis er det et emne, der er blevet taget alvorligt og der produceres flere produkter, som ikke indeholder laktose eller gluten. F.eks kan man få laktosefri skyr, fløde og smør. Især skyr var en af de mange varer jeg ville komme til at savne, da det ellers har været min yndlings morgenspise. Men det giver en smule håb og jeg er faktisk positivt overrasket over hvordan jeg har håndteret den nye livsstil.
Og jeg har da også tilladt mig, at synde en gang i mellem. For det kan altså give nogle problemer, når man skal med veninderne ud at spise eller når sliklysten bliver for stor.

Men det vigtigste er dog, at jeg kan mærke en forskel. Jeg kan mærke at mine ben har det bedre, også især når jeg løber mine lange ture. Og jeg kan mærke en væsentlig forskel, når jeg spiser mad der indeholder gluten og laktose, fremfor når jeg holder mig til diæten.
Derfor er jeg også begyndt at vise jer flere opskrifter, der både er gluten og laktosefri. Måske gemmer der en læser eller to, der har det på samme måde? Eller måske har en af jer, lyst til at spise lidt sundere? Om end, I er til det ene eller det andet, så håber jeg at jeg stadig kan inspirere jer med lækre opskrifter. :-)

IMG_6697X
IMG_6398X

fOLLOWnew

24 kommentarer

 • Mariam

  Det er et godt blogindlæg. Jeg undrede mig også hvorfor du var begyndt at notere at opskrifterne var gluten og laktosefri. Men nu ved vi det. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariam

  Det er et godt blogindlæg. Jeg undrede mig også hvorfor du var begyndt at notere at opskrifterne var gluten og laktosefri. Men nu ved vi det. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Korsgaard

  Jeg er glad for at en blogger endelig tager emnet op! For jeg har selv haft problemer med allergi. Både mine børn og jeg må spise meget sundt og varieriet kost og som enlig mor kan det være svært at finde på nye opskrifter.
  Jeg glæder mig til at se flere opskrifter.
  Mvh. Stine// Enlig mor søger opskrifter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Korsgaard

  Jeg er glad for at en blogger endelig tager emnet op! For jeg har selv haft problemer med allergi. Både mine børn og jeg må spise meget sundt og varieriet kost og som enlig mor kan det være svært at finde på nye opskrifter.
  Jeg glæder mig til at se flere opskrifter.
  Mvh. Stine// Enlig mor søger opskrifter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Pedersen

  Spændende læsning.
  Tak for din ærlighed. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Pedersen

  Spændende læsning.
  Tak for din ærlighed. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Petersson

  Jeg prøver selv at gå på kur i det næste stykke tid. Jeg er ikke allergiker, men jeg mangler nogle nemme opskrifter til billige penge, da jeg er på SU. Så jeg vil blive glad, for at du fortsætte med dine opskrifter. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Petersson

  Jeg prøver selv at gå på kur i det næste stykke tid. Jeg er ikke allergiker, men jeg mangler nogle nemme opskrifter til billige penge, da jeg er på SU. Så jeg vil blive glad, for at du fortsætte med dine opskrifter. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariam

  Det er et godt blogindlæg. Jeg undrede mig også hvorfor du var begyndt at notere at opskrifterne var gluten og laktosefri. Men nu ved vi det. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Der var vist en opmærksom læser, hva? ;-)
   Men ja det er derfor jeg laver sådan nogle opskrifter fremover :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Korsgaard

  Jeg er glad for at en blogger endelig tager emnet op! For jeg har selv haft problemer med allergi. Både mine børn og jeg må spise meget sundt og varieriet kost og som enlig mor kan det være svært at finde på nye opskrifter.
  Jeg glæder mig til at se flere opskrifter.
  Mvh. Stine// Enlig mor søger opskrifter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Tak for din søde og inspirerende kommentar :-)
   Jeg håber at der bliver gjort mere opmærksomhed på emnet. Jeg skal i hvert fald gøre mit til at inspirerer jer.
   Knus til den enlige mor :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Pedersen

  Spændende læsning.
  Tak for din ærlighed. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Petersson

  Jeg prøver selv at gå på kur i det næste stykke tid. Jeg er ikke allergiker, men jeg mangler nogle nemme opskrifter til billige penge, da jeg er på SU. Så jeg vil blive glad, for at du fortsætte med dine opskrifter. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Hvor er jeg bare glad for at høre dette. :-) Jeg vil jo så gerne inspirere jer med mine opskrifter. Så det betyder rigtig meget for mig. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Der var vist en opmærksom læser, hva? ;-)
  Men ja det er derfor jeg laver sådan nogle opskrifter fremover :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Der var vist en opmærksom læser, hva? ;-)
  Men ja det er derfor jeg laver sådan nogle opskrifter fremover :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Tak for din søde og inspirerende kommentar :-)
  Jeg håber at der bliver gjort mere opmærksomhed på emnet. Jeg skal i hvert fald gøre mit til at inspirerer jer.
  Knus til den enlige mor :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Tak for din søde og inspirerende kommentar :-)
  Jeg håber at der bliver gjort mere opmærksomhed på emnet. Jeg skal i hvert fald gøre mit til at inspirerer jer.
  Knus til den enlige mor :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Hvor er jeg bare glad for at høre dette. :-) Jeg vil jo så gerne inspirere jer med mine opskrifter. Så det betyder rigtig meget for mig. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Hvor er jeg bare glad for at høre dette. :-) Jeg vil jo så gerne inspirere jer med mine opskrifter. Så det betyder rigtig meget for mig. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: WHITE