RECIPE: Hot pumpkin soup
Forleden dag fik jeg en snap fra min veninde Louise. Et snap-billede af diverse græskar, hvilket fik mig til at tænke tilbage til sidste år, hvor jeg på besøg hos Louise. Vi gik en lang og kold tur, hvor vi derefter tog hjem og spise varm græskarsuppe. Og nu har jeg sørme lyst til suppe – græskarsuppe! Det er jo lige årstiden til det og så smagte det jo super lækkert!
Så lækkert at jeg må dele opskriften med jer igen. Specielt også fordi at bloggen har fået mange nye læsere og derfor er det jo en genial måde at bringe nogle af de gamle opskrifter tilbage igen. Mon man skulle kaste sig ud i en græskarsuppe i denne uge?
Anyway, jeg er faktisk på vej ud af døren. Min lille nevø, som egentlig ikke er så lille længere, holder 10 års fødselsdag, så hele familien skal samles til familiemiddag!
Vi blogges ved <3
Opskrift til 4 personer.
Du skal bruge:
- 3 dl grøntsags eller hønsebouillion
- 1 stk skrællet kartoffel
- Salt og peber
- 1 kvist timian
- 1 tsk spidskommen
- 1 stk hakket løg
- 650 g græskar (skrællet og renset for kerner)
- 1 fed presset hvidløg
- 2 tsk olivenolie
- 1 chili (vi valgte at påføre chili, for at give mere smag. Dette kan dog undlades)
Start med at skære græskar og kartofler i tern. Rist derefter løg, hvidløg og spidskommen i olivenolie i 2-3 minutter. Tilsæt græskar og kartoflerne og rist videre under omrøring i 5-6 minutter.
Hæld grøntsagerne i en gryde og tilsæt bouillion blandingen og rør rundt.
Lad suppen koge ved middel varme i ca. 15 minutter indtil grøntsagerne er møre. Blend græskarsuppen til den får en ensartet konsistens (vi brugte en stavblender) Slut med at hælde græskarsuppen i en gryde og varm den igennem ved middel varme smag til med salt og peber. Vi valgte at tilsætte lidt ristet bacon og creme fraiche.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu