RECIPE: Nem okse i kål
En nem ret og ukompliceret at lave og at købe ind til. Formentlig har du allerede det meste i skabene. Den er tilpas sund til at være et hurtigt måltid. Den kan enten bruges som en lækker frokost eller som en let aftensmad. Sidste uges ret brugte vi også kål, så man kan sagtens købe en hel spidskål til begge retter – på den måde sparer vi også på madspild.
Vidste I godt at kål er noget af det sundeste du kan spise? Og at spidskål er fuld af vitaminer og velsmag – endnu en grund til at holde tilberedningen simpel, så mest muligt af det gode bevares. Spidskål har et meget højt indhold af C-vitamin og er propfuld af mættende kostfibre. Derudover er kål en meget billig spise.
Jeg har denne gang valgt at bruge spidskål som den er, da jeg kun har brugt bladene fra kålen.
Du kan se opskriften herunder.
Opskrift til 4 personer
Du skal bruge:
- 400-500g. oksefars 3-7% fedt.
- 1 stor gulerod.
- 1 porre.
- 1 pastinak.
- 1 stort løg.
- 3 fed hvidløg (kan undlades, hvis man ikke kan lide hvidløg)
- 1 dåse hakkede tomater.
- 1 dåse tomatpure’.
- 1 spsk. paprika.
- ½ spsk. timian.
- ½ spsk. oregano.
- ½ spsk. basilikum.
- Ca. 1 spsk. olivenolie.
- Salt.
- Peber.
- 1 oksebouillon.
- 2 spsk. balsamico-eddike (kan undlades)
Svits løg, kød og paprika i olien, tilsæt de fintsnittede grøntsager og svits yderligere.
Tilsæt hakkede tomater og pure’. Kom evt. ½ liter vand og bouillonterning i.
Pres hvidløgene og tilsæt timian, oregano og basilikum.
Kog sovsen på lavt blus i ca. 20 min. Smag evt. til med salt, peber og evt. balsamico.
Skær bladene fra kålen og brug dem som små skåle til kødsovsen. Pynt evt. med resterne fra en porre.
Velbekomme!
Det ser super lækkert ud :-)