Lately

Sund blomkålspizza

IMG_7746XX

I aftes skulle være en nem aftensmad. Jeg synes altid at jeg har lyst til nem mad på en søndag og man bliver altså en anelse fristet til at bestille en pizza, især hvis man er en smule tømmermændsramt. Men i går lavede vi vores egen pizza, blot en sundere en af slagsen. Og den smagte himmelsk og syndigt! Men på den helt og aldeles sunde måde med en god samvittighed. Vi valgte at holde den ret simpel med skinke, tomater og mozzarella. Egentlig kan de jo varieres som man har lyst.

Jeg tror måske at vi næste gang skal prøve med en anelse tomatpure, for at give en mere tomatsmag. Men ellers synes jeg faktisk at pizza var vildt lækker og ikke mindst bunden som var lavet af blomkål. Den er super sprød og så er det jo en fantastisk måde at spise blomkål på ;-) Opskriften er lavet til 2 personer.

Jeg tror helt sikkert at vi skal prøve den igen, måske evt. med kartofler eller laks. Uh eller med lidt parmaskinke og ruccola med friske krydderurter. Man kan spise pizzaen som den er eller evt. spise den med en god salat som DENNE.

Opskriften finder du herunder.

IMG_7785X

Du skal bruge:

 • 300 g blomkål
 • 2 æg
 • 2 spsk olie
 • 2 knsp salt
 • 100 g revet mozzarella
 • 1 pakke mozzarella
 • 200 g skinke (eller hvad man nu har lyst til at toppe pizzaen med)
 • 200 g friske cherrytomater
 • 10 oliven (kan undlades)
 • salt og peber (efter smag)
 • Frisk basilikum eller andre krydderurter. Oregano og timian vil være gode.

 

Riv blomkålen fint på et rivejern eller findel buketterne med en kniv. Pisk æg, olie, salt og tilsæt det i blomkålsblandingen. Tilsæt revet mozzarella og kom hele blandingen i en tærteform ca. 12 cm i diameter. Bag bunden i 15 min nederst i ovnen ved 250 grader.

Pynt pizzaen med skinke, mozzarella, oliven, skinke,  cherrytomater (evt. halveret) og tilsæt salt og peber. Bag pizzaen yderligere i 8-10 min.

Pynt med krydderurter og server den med en god salat med æble og tranebær.

Velbekomme!

IMG_7705X

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately