Lately

Salat med serranoskine og grillet squash

Jeg er ikke typen der som sådan går på kur. Jeg har stor respekt for de folk der kan tage på diverse slankekure og gennemføre det. KÆMPE HIGH FIVE!

Men egentlig kan jeg nok bare godt lide at spise sundt og varieret. Varieret forstået på den måde, at jeg virkelig godt kan crave bland selv slik, greasy burgers og en masse junk. Men af og til craver jeg også en god salat med masser af smag og med en god og grøn samvittighed. Egentlig elsker jeg at spise sundt og gerne flere om dagen spiser jeg sunde snacks. Dette gør jeg ikke for at tabe mig eller fordi jeg er på en slankekur – men netop fordi jeg har lyst til det! Jeg føler mig altid mere sund og “let” når jeg spiser sundt i nogle dage.

Men hvad nu hvis man spiste en salat der smagte syndigt – men faktisk er fuld lovlig at spise på en slankekur?

I sidste uge lavede jeg denne salat til kæresten og jeg. Kæresten mente dog at kødmængden godt kunne forøges ;-) Så hvis man i alle tilfælde ønsker mere “kød”, så kan retten sagtens fungere med et stykke kylling eller en god bøf.

Vi spiste salaten som en hovedret, men den er også super lækker som en tilbehør til kødet.

Opskriften finder du herunder :-)

Du skal bruge:

 • Babyspinat blanding
 • 50 gram pinjekerner
 • 1 squash
 • 1 peberfrugt (jeg brugte 1 rød)
 • 125 gram bøffelmozzarella
 • 8 skiver serranoskinke
 • 1 lille løg
 • Kerner fra 1 granatæble

Balsamico-dressing

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk.balsamicoeddike
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 1 spsk. honning
 • Salt og peber efter smag

Skyl salaten og kom det i en slynge. Del løget i halve og skær det i tynde skiver. Flæk granatæblet og pil kernerne ud og kom det i en skål sammen med salaten. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, og stil til side.

Skær squashen i skiver på ca. 1 cm og skær peberfrugten i små stykker ca. 2-3 cm. Pensl begge dele let med olivenolie og kværn en smule salt og peber over. Grill squash og peberfrugterne i 2-5 minutter på hver side.

Ryst alle ingrediernserne til dressing sammen, og vend den i skålen med de resterende ingredienser. Fordel salaten på et salatfad, og top med grillet squash og peberfrugt, bøffelmozarella i skiver, små roser af serranoskinke og pinjekerner.

Velbekomme!

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately