LOOK OF THE DAY: Cubes for spring

Den bedste hjemmelavet chili mayo

Chili mayo er en af mine favorit dip. Jeg elsker dip af alle afskygninger, men chili mayo har nu altid været min favorit. Specielt hvis den er hjemmelavet og gerne smager af noget ;-)Dippen er super nem at lave og så er den velegnet til de kommende grillmiddage, som vi forhåbentlig snart går i møde.Herhjemme spiser vi gerne chili mayo til sprøde bønnefritter, søde kartofler eller til frugtstænger bestående af gulerødder eller agurk.Man kan vælge at tilføje en god stærk chili eller chilisovs til selve mayoen, hvis man ønsker en ekstra stærk mayo. Men denne gang tager vi lige opskriften på den helt basale og smagfuld mayo, uden at være for stærk.

Du skal bruge:

  • 1 æggeblomme
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 2 dl rapsolie
  • 1,5 tsk hvidvinseddike
  • salt
  • hvid peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk røget stærk paprika

 

Pisk æggeblommerne sammen med sennep. Hæld olien i i en tynd stråle af og til, imens du fortsat pisker. Mayoen begynder at danne sig en tykkere konsistens.  Når du synes, den har fået en passende konsistens, stopper du med at piske. Tilsæt forsigtigt hvidvinseddike, finpresset hvidløg, salt og peber, og smag til. Pisk godt ind imellem. Når du synes at konsistensen er tyk nok, stopper du med at piske og tilføjer paprika. Rør rundt og sæt den på køl.

Denne chilimayo er velegnet til grillretter, søde kartofler, bønnefritter – kun fantasien sætter grænser ;-)

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: Cubes for spring