Film: De standhaftige

Den bedste pizzadej

 

Vi elsker pizza herhjemme. Faktisk har vi eksperimenteret med forskellige pizzadej, for at finde frem til vores helt “egen” opskrift. Og det betyder altså en del, at pizzabunden er god, nu hvor man alligevel kaster sig ud i at lave hjemmelavet pizza. Faktisk vil jeg gå så vidt og sige at det tæller ca. 50 % af min pizza om bunden er sprød.

I kender den der knasende og sprød bund, som er ganske tynd, men smagfuld, ikke? Jeg har nu fundet den hellige opskrift – som jeg selvfølgelig deler med jer søde læsere ;-)

Jeg tænker at vi starter ud med grundopskriften på pizzabunden og så deler jeg ideer til hvad I kan putte på af fyld senere på ugen.

Læs med længere nede for at se flyvende pizzaer og læse opskriften ;-)

 

Du skal bruge:

  • 25 g gær
  • 2,5 dl stuetempereret vand
  • 250 g hvedemel eller fuldkornsmel
  • 150 g italiensk durumhvedemel
  • 1 tsk. fint havsalt

Rør gæren i 0,5 dl af vandet, og rør, indtil gæren er opløst. Put 2 spsk. durumel i og rør rundt. 

Bland nu dejen med resten af vandet og resten af melet og kom salt i. Ælt dejen godt til du har en blank og smidig dej.

Stil det til hævning under dække i en halv time.

Del dejen 4 store runde tynde bunde. Pynt pizzaen med lige præcis hvad du har lyst. Her har vi brugt tomatpure, laks og spinat. :-)

 

Start med en god tomatsovs/tomatpure og smør det på bunden. Varm den i ovnen i 6 min. ved 230 grader. Allerhelst på en pizzasten, hvis man ejer sådan en.
Kom derefter fyldet på og bag pizza i yderligere 6 min eller til pizza har fået farve.

Velbekomme! :-)

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Film: De standhaftige