Gi'r du et kys?

Gi’r du et kys?

12909025-melissa

Melissa Kruse Olsen var lige blevet 21 år, da hun af sin første kæreste blev smittet med sygdommen Hiv. I dag er hun 25 år gammel, læser til socialrådgiver, og nu hun medvirker i et socialt eksperiment, der skal oplyse om hendes sygdom. Hun tager kampen op mod de mange fordomme Hiv bliver mødt med.
I filmen herunder viser Melissa et eksperiment i samarbejde med Aids fondet, hvor hun står midt i et rum med et skilt i hænderne. På skiltet står der ‘Jeg har hiv. Gi’r du et kys?’. En række tilfældige, unge mennesker går på skift forbi Melissa, og her skal de så tage stilling til, om de har lyst til at give et kys. Mange takker nej og går videre. Mens et par enkelte træder frem og giver hende gladeligt et kys. Aids fondet kører i øjeblikket en kampagne, for at sætte fokus på at selvom man er smittet, så kan man stadigvæk leve normalt.

Hiv er en virus, og det er en alvorlig sygdom. Men ifølge Aids Fondet er der ingen grund til at gå og være nervøs for at blive smittet. Virusset smitter nemlig ikke ved almindelig kontakt, kys, kram og knus. Hiv er en virus, der nedbryder en vigtig del af immunforsvaret, hvilket betyder at kroppen får svært ved at forsvare sig mod bestemte sygdomme, der kun kan udvikle sig, når immunforsvaret er svækket.

Melissa lever et normalt liv i dag. Hun tager sin medicin og kan nærmest leve som et normalt menneske uden komplikationer. Se videoen og bliv klogere på Hiv og bryd fordommene.

\"follow

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gi'r du et kys?