Bisser, børstning og blegning

Grillet kylling med grov salat

Vi er gået total i (sommer?) forårs humør herhjemme. Hvis vi kunne, så grillede vi løs, men indtil videre laver vi maden i kø’kkenet og nyder den på terrassen.

Men egentlig er jeg ret speciel, hvad angår mad i de varme dage. For jeg mister utrolig hurtig appetitten og så er jeg faktisk ikke rigtig sulten og “orker” ikke at spise noget, når det er så varmt. Bevares, så har jeg da klemt en is eller to ned, men det kan bestemt ikke sammenllgnes ;-)

Nå men tilbage til maden, så har vi i denne uge valgt at holde aftensmaden ret simpelt, til dels pga. varmen, men også fordi vi begge har en del at se til i de her dage. Casper sidder og skriver på en stor opgave og jeg har som altid travlt med bloggen ;-)

Den simple ret består derfor af “grillet” kylling med en grov salat og chilimayo. Altså er det en nem aftensmad ret, som ikke behøver de helt store kokkeknive ;-)
? Opskriften finder du under billedet her :-)

Jeg har valgt en snyde mayo – så hvis du ønsker at lave den helt fra bunden af – så kan du finde opskriften HER.

Du skal bruge:

2 pers.

Kød:
450 g kylling 
Frisk rosmarin
Røget paprika 
Salt og peber

Salat:
1 kvart ?agurk
?
1 æble
1 peberfrugt
2 tomater
100 g rucola

Dressing til salaten:
2 spsk honning
1 spsk olie
1 tsk dijon sennep
Salt og peber

Chilimayo:
Aioli
Røget paprika


Start med at riste kyllingerne på en grillpande (som kan tåle at komme i ovnen) og krydr med krydderurter og krydderier. Giv kyllingerne 2 min på hver side. Kom hele panden ind i ovnen og lad kyllingerne få ca. 15 min ved 200 grader. På den måde får kyllingerne den lækre røget smag, som du normalt kun kan fremkalde i en grill.

Imens kyllingerne er i ovnen kan du tilberede salaten. Skær alle ingredienserne i nogle grove stykker og fordel rucola henover. Miks dressingen og sæt den køl. 
Tag derefter aioli og kom det i en skål med lidt røget paprika. Smag til indtil du finder den stærk nok.

Når kyllingerne er færdige, fordeler du fileterne på en tallerken sammen med salaten. Kom dressingen over salaen og server chili mayo ved siden af. 

Velbekomme! :-)


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bisser, børstning og blegning