Den sødeste chokoladekage

EN MOSPIND

Jeg har købt en mospind – og hvad er det nu lige at den skal bruges til?

Jo, ser du, når man har en rigtig fin Monstera plante, og den bliver ved med at vokse sig større og større. Så bliver sådan et monster, lidt svær at styre. Bladene bliver større og og tungere, hvilket resulterer i at ens Monstera plante vil “flade” ud til siderne og derved miste højden.

Da jeg i sin tid fik den lille Monstera plante, googlede jeg straks hvordan man skulle passe og pleje den. Hvordan bladene kunne trives bedst og DER VAR TIPPET! En mospind. En (sjovt nok) pind med masser mos viklet rundtom, som skulle holde bladene og grenene oppe, så ens plante ikke faldt til jorden. Smart, ikke?

Men hvor finder man lige sådan en tingest henne?

Jeg var forbi diverse supermarkeder, blomsterhandlere og endda byggemarkeder. Men ingen vegne var pinden at finde. Altså lige indtil jeg en dag tog min søster under armen og drog ud til en planteskole lidt udenfor byen. Egentlig tog vi derud for at købe blomster, og jeg havde egentlig glemt alt om den mospind, da jeg mere eller mindre havde mistet håbet. INDTIL jeg så at alle deres Monstera plante var veludstyret med en mospind.

Egentlig var de ikke meget for at sælge dem – men da vi stødte på en sød ekspedient, som straks drog ud på lageret, kom hun tilbage med 2 mospinde. En til os hver! Og til den sølle pris af 40 KR! Det var jo et helt fantastisk fund! Mon de overhovedet findes så billige?

Den smarte mospind, saves til, så du har den rette højde. Det er ikke noget kønt syn, at have en kæmpe høj pind til at stå i en lille Monstera plante ;-)

Du placerer den derefter inde i midten af planten. Dette kan være ret problematisk, hvis der er for mange rødder. Men prøv og se om du kan placere den så godt inde i midten :-)

Allerede efter 1 dag, havde min Monstera plante fået nyt liv og stod oprejst med alle blade.

Hermed er tippet givet videre! :-)

5 kommentarer

 • Klara

  I hvilken planteskole købte du den på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanya

  Hejsa

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tanya
  Jeg købte den hos Jespers Planteskole i Holstebro. De sælger dem normalt ikke, men med lidt god vilje fik jeg lov til at købe dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skal man binde den op eller “fanger” den selv pinden??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Den “fanger” selv pinden :-) Medmindre dine grene er fladet meget ud til siderne, så kan du hjælpe den på vej, ved at binde en løs snor rundt om grenene og pinden. Min har dog selv “rejst” grenene :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den sødeste chokoladekage