Lately

OPSKRIFT: Fyldte aubergine

I sidste uge havde jeg besøg af min mor og jeg ville egentlig lave noget lidt lækkert, men samtidig noget nemt til middag. Jeg bestemte mig for at kaste mig ud i de her lækre fyldte aubergine, som virkelig er en nem ret, skulle jeg hilse og sige!

Retten er virkelig velegnet til både en let forret eller som en super hovedret tilsat pasta, en god salat eller saftige rodfrugter. En vaskeægte efterårsret, hvis I spørger mig ;-)

Der findes mange opskrifter på fyldte auberginer – jeg har prøvet mig lidt frem med denne ret og jeg synes den har lidt af det hele, uden at det skal være alt for besværligt. Men prøv dig endelig frem :-)

Til 4 personer som hovedret

Du skal bruge:

 • 4 auberginer
 • 2,5 spsk olivenolie
 • Salt og peber
 • 1 Granatæble
 • 1 god håndfuld purløg
 • Revet skal fra 1 citron

Yoghurt saucen:

 • 2 dl kærnemælk
 • 150 g græsk yoghurt (skyr ville være et godt alternativ)
 • 1 dl olivenolie
 • 2 små fede hvidløg
 • Salt efter smag

Start med at tænde ovnen 200 grader og flæk derefter auberginer til halve på den lange side. Læg dem på en bageplade eller i et ildfast fad. Skær 4-5 parallelle snit (afhængig af størrelse) på skærefladen og derefter på tværs, uden at skære helt i gennem auberginerne. Pensl auberginerne med olivenolie og drys derefter godt med salt. Sæt dem i ovnen og giv dem gerne 35-40 min i ovnen eller til de er bagte og er gyldenbrune.

Imens auberginerne bliver tilberedt i ovnen, kan du samtidig gøre pynten og yoghurtsaucen klar.

Pil granatæblet og sæt kernerne på køl derefter.
Rør alle ingredienserne til saucen sammen og smag til med salt og lad saucen stå på køl inden den skal bruges.

Når auberginerne er færdige, så tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
Hæld saucen over auberginerne og drys med granatæble kerner og finthakket purløg.

Server auberginerne til en god salat eller rodfrugter. Vi spiste spinatpasta med pesto til og lidt brød. Kan varmt anbefales ;-)

Velbekomme!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately