Lakrids småkager med chokolade
De lækre sprøde lakridsknasende småkager er altid et hit. Og aldeles hvis de er med chokoladestykker ;-)
De er så nemme at lave, at det ikke kræver ret meget forberedelse eller bagning for den sags skyld. Helt perfekt, hvis man får gæster til aftenskaffe eller man blot har lyst til lidt sødt. Men pas på de er ganske vanedannende og man får nærmest lyst til at spise hele molevitten selv ;-) ha ha..
Opskriften er inspireret af Meyers Lakrids småkager, dog har jeg, som altid, lavet lidt om i opskriften. :-)
LAKRIDS SMÅKAGER MED CHOKOLADE
Ca. 25 stk
Du skal bruge:
- 150 g smør
- 250 g rørsukker
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 300 g hvedemel
- 75 g brun farin
- 6 spsk lakridspulver
- 100 g grofthakket mørk chokolade
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Rør det bløde smør ud i brun farin og rørsukker. Brug gerne en håndmikser eller en røremaskine til dette. Tilsæt et æg ad gangen og sørg for at røre godt rundt imellem æggene.
Tilsæt nu resten af alle ingredienserne og rør godt rundt.
Find en bageplade og bagepapir frem. Brug nu en spiseske til at lave små “klumper” af dejen. Det behøver ikke at være så fint, da dejen nok skal flade ud når de kommer i ovnen. Sørg for at der er god plads mellem dejklumperne.
Bag dem i ovnen i ca. 10 min eller til de begynder at blive gyldne. De må endelig ikke blive for mørke, da lakridssmagen vil forsvinde.
Lad småkagerne køle af på en rist.
Spis dem evt. med et godt glas mælk til!
VELBEKOMME!
Ingen kommentarer endnu