JUICE: Rød Rød Rødbede

HJEMMESYLTEDE RØDBEDER

Januar måned kan være kold og noget trist.
Men hvorfor ikke bruge tiden i køkkenet og lave dit helt eget sylte projekt? Et hyggeligt projekt, hvor du kan udvikle smag og eksperimentere.

Min kære mor er noget af den sejeste, og specielt i et køkken. Tidligere har hun lavet hyldeblomst saft og denne gang har jeg fået æren af opskriften på hendes syltede rødbeder.

Og ja ja jeg ved godt, at det måske virker lidt for husmor agtigt at lave syltede rødbeder. Men faktisk er det IN, at syltede rødløg, ingefær og nu også rødbeder. Så hvorfor ikke give det et forsøg?
Man kan jo altid eksperimentere med smag, med f.eks appelsiner, kanel eller måske endda nelliker?

Prøv dig endelig frem :-)

SYLTEDE RØDBEDER

Du skal bruge:

  • 2 kg rødbeder
  • 1 liter eddike
  • 500 g sukker

Rødbederne rengøres for jord og rødder. Brug evt. en grov handske for at skrubbe rødbederne.
Fyld vand i en stor gryde og lad det koge op. Kom rødbederne i gryden og lad dem koge i 1 time, til rødbederne er helt møre.
Kom dem derefter i koldt vand. Du kan nu pille skindet af dem ganske let.
Skær rødbederne i skiver alt efter hvilken tykkelse du ønsker. Kom rødbederne i en rengjorte (skoldede) glas. Lad det stå.

Kog sukker og eddike i en gryde indtil sukkeret er helt opløst. Hæld derefter sukkerlagen over rødbederne og fyld glassene op, så de dækker rødbederne. Skru straks låget på.

Lad rødbederne trække i 3 dage og så er de klar til brug! :-)

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JUICE: Rød Rød Rødbede