CASUAL SATURDAY

RE-POST: FASTELAVNSBOLLER MED CREME

Jeg har et helt særligt forhold til fastelavnsboller. Altså vi er ret forelsket i hinanden og har et noget nært forhold hvert år, når fastelavnsbollerne er i sæson! (Hvis det stod til mig, så var fastelavnsboller et fast sortiment og ikke blot en sæson)

Jeg må indrømme at jeg allerede har spist en noget nær pinlig portion af dem, i dette år. Men det er såååå svært ikke at købe én fastelavnsbolle i ny og næ, nu hvor de smager så godt? Og nu hvor de jo kun er her i små 2 måneder – så er det vel med at fylde fastelavns-depotet op, ikke?

Men man kan jo også bare bage en stor portion selv og spise dem helt friske og lune – og så er der heller ikke nogen der behøver at få at vide, hvor mange man rent faktisk har spist af dem ;-) ha ha..

Fastelavn er jo lige om hjørnet og derfor vil jeg gerne have lov til at re-poste denne lækre opskrift fra sidste års fastelavn!

Opskriften finder du herunder :-)

Du skal bruge:(18-20 stk)

Bolle:

  • 50 gram gær
  • 2, 5 dl sødmælk
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 500 g hvedemel

Fyld:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 1½ spsk hvedemel
  • ½ vaniljestang – kornene herfra

Pynt:

  • Flormelis
  • Vand
  • Frysetørret hindbær, krymmel
  • Evt. frugtfarve

Lun mælken så den er lillefingervarm. Rør gæret i og tilsæt derefter smeltet smør, æg, sukker og salt. Rør det rundt så det har en fin æggemasse. Melet røres i lidt efter lidt og dejen æltes godt sammen. Stil dejen til hævning i 30 min. et lunt sted.

Imens dejen hæver kan du lave kagecremen. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.

Dejen slåes ud på bordet og deles op i 2 lige bunker. Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30×30 cm. Denne deles i ca 9 firkanter af 10×10 cm. Læg derefter ca. en teske fuld af fyldet i hver firkant. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en “kuvert” af bollen. Sørg for at lukke bollen godt til. Bollerne stilles med lukningen nedad på en bageplade.

Pensl bollerne med lidt mælk eller æg og bag dem ved 225 grader i ca. 15 min. til de er gyldne.

Når fastelavnsbollerne er kølet af, skal der glasur på. Bland flormelis og lidt vand sammen og kom det på bollerne. Pynt evt. med frysetørret hindbær eller krymmel.

VELBEKOMME! <3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CASUAL SATURDAY