LATELY

NEM GLUTENFRI BANANKAGE

Jeg startede min påskeferie ud med at bage en kage! Det hører jo ligesom til, når man går på ferie, ikke? ;-)

Desuden havde jeg nogle bananer liggende, så jeg tænkte at det var oplagt (og nemt) at bage en banankage! Men som altid, så har jeg lyst til at eksperimentere og udfordre den traditionelle banankage og jeg prøvede derfor at lave min egen version af en glutenfri banankage. Og jeg må faktisk sige at den er ganske vellykket og er super svampet, selv efter et par dage i køleskabet.
Nu er kagen spist og jeg sidder egentlig og craver den lige nu.. Mon man skulle bage en ny portion? ;-)

Jeg håber at I har haft nogle dejlige påskedage og nyder det fine solskin inden ferien er forbi :-)

TEKST

NEM GLUTENFRI BANANKAGE

Du skal bruge:

  • 4 modne bananer
  • 100g dadler (jeg købte bare en pose med dadler uden sten)
  • 2 spsk kokosolie
  • 100 g mandelmel
  • 200 g god mørk chokolade
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg

Start med blende dadlerne godt. Jeg brugte en minihakker, da vores blender ikke kan blende dadlerne til en ordentlig masse. Tænd ovnen på 200 grader.
Mos bananerne i en skål med en gaffel og kom derefter de blendede dadler, mel, salt og kokosolie sammen. Kom æggene i 1 ad gangen og sørg for at røre godt rundt. Hak halvdelen af chokoladen og kom den i dejen.

Kom dejen i en en lille form ( jeg brugte en form på størrelse med en halv bradepande) og bag den i ovnen i ca. 45 min, eller til kagen er bagt og har fået farve.

Tag derefter kagen ud af ovnen og lad den køle helt af. Smelt resten af chokoladen og fordel det ovenpå kagen og lad chokoladen køle helt af.

Nyd kagen med et glas koldt mælk eller eller hjemmelavet iskaffe!

VELBEKOMME!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY