GUIDE TIL SOMMERFERIEN

FLOSSET

Som nævnt tidligere, så er jeg lidt af en læsehest og har allerede slugt den første feriebog! Og derfor tænkte jeg at jeg ville følge op på mit tidligere blogindlæg om bøgerne og lave en lille anmeldelse af den første bog.

Et lille udsnit af bogen:

I Celestines verden er alt perfekt, og alt skal være perfekt.

Celestine kommer fra en idyllisk familie, hun er smuk, får gode karakterer og har en kæreste, Art, der elsker hende. Hvad mere kan man ønske sig? Flosset foregår i en tid ikke langt fra vores i en verden, hvor det perfekte efterstræbes af alle. Arts far, dommer Crevan, leder et korstog mod de svage, de moralsk forkerte, mod alle de, der forbryder sig mod reglen om at være en perfekt borger. Det er ham, der dømmer og bestemmer, hvem der skal mærkes med det frygtede F, hvis de falder uden for normen. Er man først mærket, skal det kunne ses af alle, og man er udstødt fra samfundet, har begrænsede rettigheder og er shamed for resten af livet.

Da Celestine ser en ældre mand på bussen komme i problemer, tøver hun ikke med at hjælpe ham. Hvad så, hvis han er mærket, han er vel stadig et menneske? Hendes beslutning om at hjælpe den ældre mand stiller Celestine over for sit livs valg: hun må enten benægte, hvad hun har gjort eller stå fast på sine principper med fare for, at hun dermed må vinke farvel til det perfekte liv, hun hidtil har levet ? inklusive Art.

Jeg blev ærlig talt ret overrasket over, hvor meget denne bog kom til at fange mig. (slugte den råt på nu komma fem – det er jo altid herligt at læse i godt solskinsvejr ;-) ) Mine forventninger var ikke ret store, på trods af at jeg ved, at Cecelia Ahern er en dygtig forfatter, selvom jeg har til gode, at læse nogle af hendes andre bøger. Dette er min første bog fra den dygtige forfatter og det er bestemt ikke den sidste ;-)

Bogen omhandler hovedpersonen Celestine, som jeg lynhurtigt kunne relatere mig selv til – dette beundrer jeg meget når jeg læser bøger, netop det at man kan leve sig helt ind i bogen og sætte sig i hovedpersonens sted.
Celestine ønsker at gøre noget stort, en forskel for verden og samtidig ændre på en noget foreskruet system. Men det der stopper hende, er at hun er bange for at føle sig udenfor, forrådt af sine nærmeste. Hun står altså imellem at gøre det rigtige og at såre sine nærmeste omkring sig og ende med selv at blive forladt.

Jeg er vild med at bogen tager udgangspunkt i hvordan det perfekte liv er i dag og hvordan mange stræber efter det perfekte. Men samtidig er der faktisk ikke nogen der ved hvad det perfekte betyder – vil man nogensinde kunne opnå det perfekte?

Jeg kan varmt anbefale jer bogen, hvad enten I er til krimi eller kærlighed – bogen inddrager nemlig begge kategorier. :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE TIL SOMMERFERIEN