GLUTENFRI GROFT KNÆKBRØD
Jeg må nok erkende at jeg er temmelig glad for brød! Men faktisk har vi det sjældent i køkkenet her på matriklen og det er i grunden lidt synd, ikke? Men noget vi såmænd altid har i skufferne er knækbrød! Hvad enten det er i købeform eller den hjemmelavet! Og sidstnævnte skal man bestemt ikke kimse ad, for det er altså en lækker lille snack som stiller den lette sult. De er både gode som snacks på farten, specielt hvis man skal køre langt og hvis man ønsker en lidt sundere (og billigere) snack. Opskriften er nemlig helt uden gluten :-)
Denne opskrift smager for mig, lidt ligesom chips. Nu er jeg ikke ligefrem den største fan af chips – men de her kan helt klart gå an og jeg spiser dem gerne rub og stub, specielt med peanutbutter på! ;-)
Opskriften på disse nemme og sunde knækbrød finder du herunder :-)
GLUTENFRI KNÆKBRØD
Du skal bruge:
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkerkerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk salt
- 3,5 dl vand
Fremgangsmåde:
- Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkerkerner, græskarkerner og salt sammen i en skål.
- Tilsæt vand og rør dejen godt sammen ? ja, den skal være klistret! Lad det stå og trække i 30 min.
- Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
- Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.
- Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
- Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du nu synes) med en pizzaskærer, og bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader.
Ingen kommentarer endnu