GRO DIT EGET AVOCADOTRÆ

SÅDAN BLIVER DU EN BLOGGER!

Jeg bliver ofte spurgt indtil det at have en blog og hvordan jeg startede med at blogge.
Faktisk har jeg fundet ud af at der er ret mange der er interesseret i blogging, men er i tvivl om hvor de skal starte og hvordan.

Nu er jeg jo ingen blog ekspert på området, og jeg skriver kun ud fra min egen erfaring som blogger på 4. år. I er selvfølgelig velkommen til at spørge mere ind til de 10 grunde :-)

1. Hvis du ønsker at starte en blog, så gør det udelukkende på baggrund af lyst! Der er ingen ide i at blogge, hvis man i bund og grund ikke har motivationen eller tiden til det.

2. Find ud af hvad du brænder for og hvad du gerne vil blogge om. Det kan være en blog udelukkende med lækre opskrifter, eller en bestemt modeblog. Man kan også vælge en blog om livsstil, på den måde kan man have lidt af det hele.

3. Find ud af hvad din blog skal hedde. Husk på at det skal give mening og gerne være et udtryk for din blog. Hav et kort navn, da der ingen der husker et langt blognavn, som hvis du f.eks hed: fashionbloggerwithatouchoflife.dk Get the picture?

4. Mærk efter om du har brug for en blog-buddy. Måske du og din veninde brænder for det samme og kan måske i fællesskab starte en blog.
Det vil både spare jer for en masse tid og 4 øjne er bedre end 2, er det ikke sådan man siger?

5. Knyt din Instagramprofil til din blog. Jeg har sådan fortrudt at jeg i sin tid ikke knyttede min Instagram til min blog fra starten af. Men på denne måde når din blog ud til flere mennesker og du kan derfor også promovere din blog derigennem.

6. Fortæl dine venner og familie at du har startet en blog. Dette er et stort skridt, I know. Nye bloggere har den tendens til at tro at det er en anelse pinligt at starte en blog. Men tro mig, når du først begynder at blogge og bliver god til, så er der ingen der synes det er pinligt. Tværtimod! Del den f.eks på din egen facebookprofil og få gerne din omgangskreds til at give feedback. Og

7. For ikke at spamme dine venner og familie hver gang du har et nyt blogindlæg, så opret en facebookside for din blog.
Dette er jeg selvfølgelig ret træt af at jeg først gjorde sidste år, men jeg skulle jo også lige lære det, ikke? ;-)
Med bloggens egen facebookside
kan du derigennem linke til din blog og dine facebookvenner kan så følge dig der og selv bestemme hvor mange links de vil se.

8. Køb dig et godt kamera. Dette behøver bestemt ikke at være et dyrt et af slagsen. Mit kamera er et gammelt kamera med en ny linse.
Billederne skal være klare og tydelige, og da det er det første læsernes øjne fanger, så er det vigtigt at det er pæne billeder, som er iøjefaldende og får læserne til at komme igen.

9. Sørg for at blogge ofte. Prøv og skrive et blogindlæg hver eller hveranden dag. Faktisk vil jeg allerhelst anbefale at du skriver et blogindlæg om dagen, for at give bloggen et fint flow med forskellige blogindlæg.

10. Vær personlig og ærlig.
Dette er nok noget af det sværeste for mig, at være personlig. Men jeg har fundet ud af at det er super givende at kunne fortælle om mig selv til nogle mennesker som har fulgt mig hele vejen og hvordan læserne efterhånden knytter sig til en. Jo mere personlig du kan være, jo mere lærer læserne dig at kende og på den måde får læserne et kendskab til dig og får lyst til at vide mere.

Dette var blot et indblik i hvilke 10 ting man skal være opmærksomme på hvis man overvejer at starte en blog. :-)


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRO DIT EGET AVOCADOTRÆ