LATELY

BASTOGNE TÆRTE MED SØD MARENGS

For en måned siden var vi til den sødeste barnedåb, hvor desserten bød på et eksklusivt kagebord med alt hvad hjertet begærer! Og da jeg jo er en lille kage-gris, så skulle jeg selvfølgelig smage på de forskellige desserter.
Og én dessert der gik lige i hjertet på mig var en bastogne kage. Altså en kage med en bund af bastogne kiks og ellers fyldt med søde sager som topping. Og siden har jeg altså ikke glemt denne lækre kage.

Så jeg så mit snit til at finde en anledning til at bage kagen – hurtigst muligt! Så da vi inviterede nogle rare venner til middag sidste weekend, så var jeg altså ikke i tvivl om at denne kage skulle være desserten.

Det viste sig at jeg ikke kunne finde nogle gode opskrifter på kagen på nettet, så nu har jeg altså eksperimenteret lidt. OG MANNER hvor er den blevet god! Det er sådan en let kage at bage og tager altså ikke lang tid at bikse sammen og ej heller at købe ind til, da kagen ikke indeholder ret mange ingredienser!

Så som lovet HER, så er her opskriften på tærten. Så hvis du lige står og mangler den nemme dessert, som vil overraske dine gæster – så kan jeg klart anbefale denne :-)

BASTOGNE KAGE MED SØD MARENGS

Ca. 8 pers.

Det skal du bruge:

  • 150 g smør
  • 180 g sukker (50 g til kiksebunden, og 130 g til marengsmassen)
  • 1 pakke Bastogne kiks
  • 2 æggehvider
  • 1 lille kn.sp. salt
  • 2 dl piskefløde
  • Bær – jeg brugte hindbær og blåbær og lidt mynte blade.

Knus kiksene og bland dem med 50 g sukker. Smelt smørret og bland det hele sammen.

Smør en springform (jeg lagde derudover lidt bagepapir i bunden af formen, så den nemt kunne løftes af efter bagning), og pres massen ned i formen, så den glattes ud.

Æggehviderne piskes stive med salt. Herefter piskes 130 g sukker i lidt efter lidt til massen er helt glat og stiv. Spred massen ud over kikse-massen i springformen.

Tærten bages en 160 grader varm ovn i ca. 20-25 min. eller til tærten er lysebrun. (jeg gav min omkring 25 min, så hold øje)

Lad tærten afkøle helt.

Pisk fløden stiv med middellav hastighed, herved undgår man at flødeskummet bliver grynet. Spred flødeskummet ud over kagen.

Fordel bærrene øverst på flødeskummet, og pynt evt. med lidt citronmelisse. Server kagen straks.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY