MY DAY IN COPENHAGEN

RABARBER MUFFINS MED SØD FROSTING

 

Hvis jeg skal være helt ærlig, ikke? Så er jeg altså en værre kagegris! Jeg kan spise kage alle tider på døgnet, morgen, middag og aften. Og gerne i selskab med denne her!

Men let’s face it – alt det kage gør jo intet godt – for nogen, altså lige udover min kageglade mave ;-)

Men hvis man nu kombinerer den søde smag af kage med noget der rent faktisk er sundt – så er det jo ikke nær så slemt, vel?

Derfor fik jeg forleden lyst til at bage de her lækre rabarber muffins. De er super nemme og så gør vanilje frosting altså lige det sidste touch! :-)

Find evt. flere lækre snacks og hjemmebag lige HER.

 

RABARBER MUFFINS MED SØD FROSTING

20 stk.

Du skal bruge:

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 75 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Muffins

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk olie
  • ¾ dl minimælk
Frosting
 
  • Flormelis
  • Æggehvider

Rabarber
Snit rabarberne i 1 cm stykker. Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot. Tag gryden af varmen.

Muffins
Pisk sukker og æg hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver og vend det i æggeskummet sammen med olie og mælk. Vend forsigtigt rabarberkompot med saft i dejen.

Fordel dejen i 20 muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.. Mærk efter med en kødnål, om de er bagt. Hænger der dej ved, bages de i lidt længere tid. Afkøl kagerne.

Kom ca. 50 g flormelis i en skål. Kom ca. 1 tsk fuld æggehvider i. Pisk til det har en lækker, men fast konsistens. Tilsæt mere flormelis og æggehvider og pisk med en ske til du har den ønskede konsistens.

Kom det i en frysepose (eller sprøjtepose hvis man har det) og klip et lille hul på 1 cm i det ene hjørne og fordel frostningen rundt på rabarbermuffins.

Drys evt. med hakkede mandler eller frysetørret hindbær.

VELBEKOMME!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY DAY IN COPENHAGEN