GAVEIDEER TIL MORS DAG + RABATKODE TIL MOODINGS

BABY MONDAY: 28+0

img_2725xGravid uge 28+0

Første dag i 3. og sidste trimester. Det lyder helt vildt at jeg allerede nu er i 3. trimester og tænk sig at jeg “overlevede” 1. og 2. trimester. Dog frygter jeg lidt at både trætheden og aftenkvalmen vender tilbage. Jeg har nemlig læst mig frem til at nogle kan få de samme symptomer i 3. trimester, som de havde i 1. trimester – så det er jeg lidt spændt på ;-)

Størrelse:
Den lille baby skulle gerne veje omkring 1200-1500 gram i denne uge. Det er nu vægten bliver ret individuel for hver baby og derfor er det jo altid et skøn hvad ens baby vejer. Dog glæder jeg mig til at skulle til jordemoder i næste uge og få skønnet babyens vægt igen. Vi var jo til en ekstra scanning for 14 dage siden, hvor vores lille baby blev skønnet til at veje lige under normalvægten – så jeg glæder mig til at se om han er vokset siden sidst :-)

Den lille baby skulle nu også gerne måle til at være omkring 34 cm lang. Og så har jeg læst mig frem til at babyen nu vil begynde at tage omkring 150-200 gram på i ugen frem til termin – så mon ikke han bliver stor nok når han kommer ud ;-)

img_2689x
Kjole: HER// Sko: HER//

Vægt:
Vægten har for alvor steget indenfor de sidste par dage. Faktisk stod vægten stille mere eller mindre i 14 dage og wupti så kom der lige 2,5 kg på inden for ganske få dage – så jeg mistænker altså at det er væsken og ikke de uanede mængder af is jeg har indtaget i det gode vejr ;-) Jeg har både fået væske i fødder, benene og mine fingre. Og det kan tydeligt mærkes at det er blevet tungere for mig at bevæge mig og ja jeg har nu smidt mine fingerringe – jeg er bange for at de ville vil komme af på et tidspunkt ;-)

Men vægten siger nu 11 kg og jeg synes egentlig selv at det lyder af meget. Men jeg tager det virkelig også ganske roligt, da det jo er en del af graviditets pakken at tage på og jeg gider ærlig talt ikke at bekymre mig om hvad jeg spiser og hvor meget jeg træner. For jeg spiser hvad jeg har lyst til og det er som regel noget frisk og varieret sund kost. Altså lige udover is selvfølgelig ;-)

 

Helbredet:
Jeg døjer desværre stadigvæk med en del plukveer, måske lidt mere end normalt. Men jeg prøver at tage den med ro og tager mig en pause fra både kontoret og bloggen, når jeg kan mærke at det bliver for meget. Derudover er jeg begyndt at sove dårligt om natten. Maven er atter i vokseværk, så det kniber lidt med at lægge på siden, også selvom jeg bruger både en ekstra dyne, pude og ammepude. Men hey, jeg har snart barsel, så mon ikke det hele går alligevel. Så kan jeg i hvert fald sove når kommer på barsel ;-) ha ha..

img_2726x

Træning og kost:
Jeg kan huske at da vi havde været til 12 ugers scanning tænkte jeg meget over hvad jeg spiste. Det skulle være sundt, varieret og smækfyldt med vitaminer. Så begyndte aften kvalmen lidt og jeg var ikke specielt sulten til aftensmad og så dalede det niveau ligesom. Og siden har jeg faktisk spist hvad jeg har lyst til – men jeg har selvfølgelig i baghovedet at det ikke kun er is og junk der bliver spist. Jeg vil jo gerne at min lille baby får noget lækkert og sundt at spise, nu hvor vi deler maden imellem hinanden. Men jeg er på ingen måder fanatisk og jeg skal da indrømme at der er blevet kørt chokolademadder og mars is ned til den store guldmedalje. Men jeg prøver at huske på at vi af og til også skal spise nogle sunde råvarer. Så jeg prøver nok at mikse det hele lidt. Og så spiser jeg jo 2 vitaminer piller hver aften og 2 jern tabeletter hver anden morgen – det hjælper selvfølgelig også på det :-)

Faktisk har jeg opsagt mit abonnement hos FW her fra 1. maj. Jeg følte ikke at jeg brugte det længere og så længe plukveerne stadigvæk generer mig, så vil jeg ikke presse mig selv yderligere. Og jeg må nok også indrømme at jeg faktisk ikke havde lysten til at træne deroppe, da jeg synes det er vildt svært at vide hvad man må og ikke må træne. Derimod svømmer jeg stadigvæk af og til. Jeg har holdt lidt pause, grundet plukveerne, men jeg kan mærke at jeg trænger til at bevæge mig og der er svømning altså virkelig genialt! Så i aften skal der svømmes baner!

Strækmærker:
Jeg troede at jeg kunne slippe udenom, men jeg må erkende at jeg har set de første tegn på strækmærker. Jeg blev lidt overrasket da jeg forleden var i bad og kom til at se mig selv i spejlet. Først troede jeg at det var kradsmærker (ja ens hud kan godt kløe lidt i denne periode, da den er ekstra tør alle steder) men nej desværre det var strækmærker! Jeg har fået mig et par tiger-striber på mit bryst og selvom det jo er meget naturligt og helt normalt, så blev jeg nok bare overrasket over at de allerede ville ramme mig nu. Men så længe det er på brystet, så er jeg egentlig ret fortrøstningsfuld :-)

img_2740x

 

 

 

6 kommentarer

 • Hvor er du smuk Henriette, nyder at følge med i Baby Monday :)

  Jeg spiste også mere usundt end sundt, brugte heller ikke mit medlemsskab i Fitness og slap heller ikke for strækmærker – jeg fik endda en hel del, desværre på maven :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Åh tak søde Liselotte <3
   Pyyh det er dejligt at vide at jeg ikke er den eneste ;-) Dog håber jeg på at slippe for flere strækmærker <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Nyder at følge med :) ekstra sjovt når det lader til vi følges præcis ad med hvor langt vi er henne. Du er altid så fin i alle dine kjoler og bare ben. Det er dælme for koldt til det endnu for mig men jeg er også en frossenpind selv her i graviditeten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Mange tak hvor er du sød! :-)
   Ej er det rigtig?? Det er da lidt sjovt at vi er lige langt i graviditeten – så kan vi følges ad :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Du ser dejlig ud – håber det snart bliver lidt nemmere så du rigtig kan nyde at bære lillemanden i maven : )

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GAVEIDEER TIL MORS DAG + RABATKODE TIL MOODINGS