10 TING JEG IKKE VIDSTE OM AT VÆRE GRAVID

DET SKAL DU PAKKE I HOSPITALSTASKEN

Pusletaske: HER// Pusle underlag: HER//

Da jeg for 14 dage siden skulle til vendingsforsøg, efter jeg fandt ud af, at babyen lå forkert. Så jeg fik besked på, at pakke en hospitalstaske til mig og en til baby. Der er nemlig en ret stor risiko for, at man går i fødsel, når man foretager et vendingsforsøg. Derfor gik jeg straks i gang med at pakke taskerne. Jeg må indrømme, at det var ret overvældende, at skulle pakke babyens taske. For hvad skal jeg pakke? Og hvilket tøj skal jeg pakke og hvor meget? Hvad er nødvendigt og hvad får han egentlig brug for de første par dage i hans nye liv.

Jeg prøvede derfor, at skrive en lille liste for mig selv. Jeg har en tendens til at glemme ting her i graviditeten, så listen var altså guld værd, da jeg skulle begynde at pakke.
Nogle af jer har også spurgt ind til hospitalstasken, og om jeg ikke ville komme med mine ideer og forslag til, hvad der skal pakkes i tasken til både mor og baby.


Sutter: HER//

Så her er min pakke liste.

BABY TASKEN:

 • 2 sæt tøj – det ene sæt skal være lidt ekstra specielt, da det er sættet babyen skal have på den første dag I kommer hjem fra sygehuset. For mig er det lidt en speciel anledning. Det afhænger selvfølgelig også af hvor længe I regner med at blive på sygehuset. Jeg har pakket både størrelse 50 og 56, da jeg ved at vores baby nok er til den lille side og derfor vil jeg være på den sikre side, at han kan passe tøjet.
 • 2 bodyer – da babyen har brug for meget hud til hud kontakt de første par dage, så har jeg pakket 2 bodyer, så jeg blot behøver at tage en  body af, når han skal ligge hud mod hud. Derudover er jeg bange for at det er temmelig varmt de dage vi skal tilbringe på hospitalet, så måske får han slet ikke brug for mere tøj.
 • 2 stk. stofbleer. Jeg har den ide om, at babyen finder noget trygt ved en stofble og gerne en stofble, som dufter af mor og far.
 • Et par bleer – ja sygehuset har sikkert bleer til din baby – men hvis man har en lang køretur hjem, så ville det være rart, at kunne skifte den lille på vejen hjem. Dertil ville det være smart med et pusleunderlag, så I har mulighed for at skifte babyen alle steder.
 • 2 bomuldshuer. Nu er det jo et sommerbarn og da det er temmelig varmt i øjeblikket, så er det svært at vide hvor varmt det vil blive på sygehuset. Men babyen vil finde en tryghed ved en bomuldshue – medmindre du får en strikhue udleveret på sygehuset.
 • Et babysvøb – eller en baby dyne. I vores tilfælde, med et sommerbarn, så tager vi et lille specielt hjemmestrikket tæppe med, som hans kommende farmor har strikket til ham. Jeg synes det er så specielt, at kunne bære ham i hans helt eget babysvøb.
 • Et par forskellige sutter. Det er ikke sikkert at du får brug for sutter i den første tid, men hvis babyen er så mættet af brystet, men stadigvæk har en suttetrang, så er det altså rart at have en sut med, for en sikkerheds skyld. Jeg har taget lidt forskellige med, da det aldrig er til at vide hvilken sut der passer til ens baby.


Stofbleer: HER// Puslepude: HER//

MOR TASKEN:

 •  Vandrejournal.
 •  Sygesikringsbevis
 •  Behageligt tøj – jeg har pakket løse kjoler med knapper. Tænk på, at tøjet også skal være ammevenligt og gerne løstsiddende. Altså INGEN stramme bukser eller trøjer.
 • Leggings og løse bukser – bare generelt løst tøj. Jeg har aldrig brudt mig om leggings ( da det minder mig om min 90’er bandom) men de er under graviditeten blevet mine bedste venner! De er både behagelig og bløde, uden at stramme for meget.
 •  Undertøj (trusser i et nummer større end normalt og gerne nogle der sidder ret højt) Ja selvom det virker som en selvfølge, så er det altså vigtigt at pakke behageligt undertøj, som kan holde et stort natbind eller lignende og der er en lille blondetrusse altså ikke til meget hjælp!
 • Amme bh’er
 • Natkjole
 • Efterfødselsbind – medmindre de har det på sygehuset.
 • Ammeindlæg, selvom de fleste sygehus har det, så har jeg alligevel pakket et par stykker i tasken, hvis der nu skulle ske noget på vejen hjem.
 • Hårelastikker – sørg gerne for at have mange med. De hårelastikker har med at forsvinde.
 • Læbepomade – dette skulle vist være et must, da man skulle få tørre og sprukne læber under fødslen grundet den tunge vejrtrækning.
 • Dine toiletsager (deo, hårbørste, tandbørste, tandpasta, ansigtscreme) Altså glem alt om neglelak, hårmaske og ansigtsmaske. Pak det mest nødvendige, som er nemt at tage på. Men drop den store sminkepung og parfumen – babyen har brug for jeres egen duft af mor og far og er faktisk ret ligeglad med din chanel parfume.
 • Shampoo og balsam i rejsestørrelser. Du får nok brug for at få vasket håret på et tidspunkt og så er det altså rart med sine egne produkter. Prøv evt. og se om du kan finde din yndlingsprodukter i rejsestørrelse. På den måde sparer du en del plads i tasken.
 • En rulle toiletpapir – ja ja det lyder måske meget mærkeligt. Men jeg har hørt at det skulle være guld værd efter en fødsel, hvor man nok er meget øm. Og hospitalets toiletpapir skulle vist være meget stift og groft – så det kan vel ikke skade at snuppe en rulle med? ;-)

FÆLLES TASKE:

 • Snacks – det ville være rart at kunne byde sine barselsgæster på stuen, på lidt kiks, chokolade osv. Men faktisk ville jeg hellere ikke selv have noget imod at have mit yndlingsslik med, som man evt. kunne hygge med når alt er faldet til ro på stuen. Øhm et godt tip – KØB RIGELIGT! Jeg er vist kommet til at spise vores snacks et par gange nu og må atter ud og købe nyt! Ups ;-)
 • Kamera + oplader. Nu regner jeg ikke med at lave det helt store photo shoot, men jeg ville nu blive glad for, at få taget nogle billeder af vores barselsstue og de første dage som en lille familie. Derudover ville det også være rart med billeder af vores barselsgæster og deres første møde med vores baby.
 • Mobiler + oplader. Selvom jeg ikke regner med at sidde med min mobil, da jeg nok hellere foretrækker min tid med baby – så er det alligevel rart at kunne tage billeder med mobilen, samt at have muligheden for, at ringe til de nærmeste og fortælle når vi er blevet forældre.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 TING JEG IKKE VIDSTE OM AT VÆRE GRAVID