DET SKAL JEG LAVE I...

MOMMY MONDAY: BALANCEN OM AT VÆRE MOR OG SIG SELV

 

Jeg har tænkt over situationen her på bloggen. I var meget begejstret, da jeg delte ud af min graviditet igennem Baby Monday, hvor jeg hver mandag skrev om min graviditetsuge. Og nu hvor babyen er kommet til verden, så virker det lidt tosset at fortsætte med Baby Monday, da der ikke sker så vanvittig meget i øjeblikket med babyens udvikling eller min mave for den sags skyld ;-) Måske vi kunne vende tilbage til kategorien igen, når babyen er blevet større?

Derfor har jeg valgt at lave et ugentlig – muligvis hver anden uge, en ny føjleton som hedder Mommy Monday, hvor jeg deler ud af mine tanker, følelser og livet som mor. Der er nemlig flere af jer, der har efterspurgt nogle opfølgninger, nu hvor vores baby er kommet til verden.
Jeg vil komme til at dele mine op og nedture. Glædes indlæg, højtidlige indlæg og ikke mindst dele ud af mine do’s and don’t.

Netop som jeg sidder og skriver det her blogindlæg, har jeg lige sendt Hr. Skov og baby ud af døren. De smutter ud til mine svigerforældre et par timer, så jeg kan få lidt tid for mig selv. Misforstå mig nu ikke, jeg elsker min lille søn – virkelig! Men jeg er nået til et punkt, hvor jeg måske har haft brug for et par timers “fri” fra barselsboblen herhjemme og bare være mig, Henriette. Lyder det mærkeligt?
Anyways, så skal det forstås på den måde, at jeg har brug for et lille frirum i form af et par timer, hvor jeg kan få lov til, at lave lige præcis, hvad jeg har lyst til, uden at skulle tænke praktisk, med at pakke barnevognen eller bilen eller at skulle have en baby på armen imens.
Det bunder nok også i, at babyen er igang med sit første lille tiger-spring lige nu. Hvilket betyder ,at han græder uden nogen grund nogle gange (heldigvis er det ikke højlydt) og bare vil være i mine arme hele tiden. Han sover skam også, bare rolig – men han sover bare bedst i mine arme. Har jeg fundet ud af ;-) Og selvom jeg synes, det er noget så hyggeligt at sidde med babyen i mine arme og nær-studere hans små træk og søde ansigt, så er det altså også lidt hårdt, at skulle være bundet til sofaen eller sengen en hel dag. Men sådan er det jo at være mor – I know!

For mig er det stadigvæk også lidt af en balance, som jeg skal lære at kende. En balance mellem, at være mor og konstant leve efter babyens behov, og så er der mine egne behov. Jeg har også brug for, at være blot mig og kunne tage et bad, uden at skulle lytte til baby alarmen og skynde mig, at kaste shampoo og balsam i håret. Men blot, at kunne bruge tid på, at pleje mig selv med en hårkur eller ansigtsmaske, hvis det er det jeg har lyst til.. Det har man seriøst brug for, når man har født og ammer/pumper ud, da huden hurtigt bliver udtørret.

Jeg har brugt tiden på, at handle ind til ugen. Efter kejsersnit, er jeg begrænset med muligheder for, at komme ud at handle selv, da jeg ikke må bære mere end babyens vægt. Derfor udnyttede jeg lige situationen, for at komme ud og handle ind, uden stress :-)
Og nu vil jeg spise min yndlings aftensmad og skrive et par blogindlæg, så der sker lidt nyt her på bloggen :-)

Jeg skrev blogindlægget i aftes og  føler mig frisk med en ny energi. Det er utroligt hvad et par timer kan gøre i forskel ;-) Jeg kan klart anbefale det! Og med gid samvittighed!

God mamdag derude og high fives til alle mødre <3

 

 

3 kommentarer

 • Christina

  Godt du ikke glemmer dig selv i alt det nye ❤️❤️
  Har du overvejet en vikle så du kan ha lillemanden “spændt” fast på dig men dine arme er fri? Eller det går måske ikke når man kommer sig over kejsersnit?
  Ps: Dejlig lækkermås ham den lille 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Tak for din søde kommentar <3
   Jo jeg har en vikle og vil bestemt også bruge den noget mere, når det ikke lige er så varmt og jeg ikke er så øm efter kejsersnittet. Men tak for tippet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det er så rigtigt det du skriver. Og dejligt du vil dele ud. Har selv en lille på 3 uger nu og kan så godt følge dig og rart at læse hvordan andre har det. Jeg synes noget af det der trækker virkelig tænder ud lige nu er amning. Var forberedt på at man skulle regne m at bruge laaang tid på det, men shit når jeg nu står i det så synes jeg bare drt er SÅ hårdt. Føler mig virkelig bundet til ammestolen mange timer i døgnet og jeg kan få tanken om at give op på det men det vil jeg bare heller ikke. Men synes dælme det er frustrerende. Pumper ud så der er t flaske ind imellem også, så kan far gi og der er et lille pusterum for mine brystvorter :D. Ville gerne høre om hvordan du kører din amning/madning hvis du skulle få lyst at skrive lidt om det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET SKAL JEG LAVE I...