FESTIVAL OUTFITTET OG BABYFRI AFTEN

AFVÆNNING AF FLASKE + PUTTE RITUALER

Jeg har i den sidste måneds tid forsøgt at forberede cykelrytteren på, at skille sig af med flasken. Jeg regnede med, at hvis vi begyndte nu med en lidt tyndere mælk, at så ville det nok passe meget fint, at han stoppede med flasken når han blev 1 år, som sundhedsstyrelsen også anbefaler.
Jeg startede med at “gå en ske ned”, altså putte en ske færre i flasken ifht. doseringen af modermælkserstatning.
Den første uge gik det super fint og der var ingen ændring. Det fortsatte vi så med i 14 dages tid. Derefter gik vi yderligere en ske ned og cykelrytteren virkede ikke til at bemærke at konsistensen ændrede sig. Altså udover at han drak mindre, hvor han normalt plejer at tømme flasken.

Jeg tænkte, at det sikkert var et godt tegn, da han så småt var begyndt at spise større portioner til aftensmad. Så derfor lavede jeg flasken igen, dog med en endnu tyndere konsistens. Han drak mindre og mindre og faldt faktisk hurtigere i søvn, også selvom han kun drak 10-30 ml mælk. At han så samtidig var startet i vuggestue og var det ekstra træt, så mistænker jeg, at det er derfor han faldt i søvn efter at have spist så lidt.

Nu har cykelrytteren været ret nem at putte hele vejen igennem. Han får flasken imens han er i mine arme og bliver derefter lagt i hans seng, hvor han normalt drikker lidt mere og vender sig om på siden og sover. Det har været rutinen i mange måneder. Specielt fordi jeg blev vejledt i, da cykelrytteren kun var 3 måneder gammel, at jeg kunne begynde at indsætte et fast putte ritual. Altså, at han blev puttet i sin seng efter at have fået lidt flaske hos mig og så efterfølgende resten af flasken i sengen. Det tog under 1 uge, før cykelrytteren havde vænnet sig til den nye putning.

Nå, men tilbage til afvænning af flasken ;-)

Efter et par dage, hvor cykelrytteren ikke drak ret meget mælk, begyndte han pludselig at afvise flasken. SOM I AFVISNING! Han ville ikke have flasken overhovedet og begyndte at græde, hvis flasken nærmede sig. Og faldt efterfølgende i søvn ret hurtig, uden at have drukket noget.
Dette skete 3 aftener i streg, så tilsidst vurderede vi, at han nok bare ikke har lyst til flasken længere.
1 måned før tid. Det var jo ikke ligefrem en del af planen. Men jeg er også nået til det punkt, at jeg ikke vil tvinge mælken i ham. Og da slet ikke, når han sover så fint uden den.

Ja faktisk, er cykelrytteren begyndt at sove regelmæssigt igennem, efter vi er stoppet med flasken. Og jeg står lidt tilbage med et spørgsmålstegn. For burde alle de skrækkelige opvågninger ikke komme nu, hvor han ikke får flaske?

Nå men, vi har så droppet flasken og har nu en søn der sover igennem og som spiser godt til både aftensmad og morgenmad. Sååeh… jeg har lidt svært ved at argumentere for at fortsætte med flasken? Så nu er flaskerne pakket væk og ser frem til at sove HVER nat ;-)

Hvilke erfaringer har I haft med flaskebørn? Og afvænning af flaske?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FESTIVAL OUTFITTET OG BABYFRI AFTEN