PRIKKET KJOLE PÅ EN LUN DAG

GIV DEN NYBAGTE MOR ET BREAK – DO’S AND DON’TS

Ærlig talt, så er vi førstegangs mødre ret usikre efter vi lige har født. Vi er først og fremmest i en kæmpe lykkeboble, over at have fået vores nyfødte baby i armene efter 9 måneders ventetid. Vi er en zoombie, som lige skal vænne os til trætheden og at overskuddet vælter ind over os. Og så er vi altså SINDSYG bange for at gøre noget forkert. Specielt i den verden vi lever i lige nu, hvor mødre bliver dømt på ganske lidt.

Jeg siger ikke, at de 5 nedenstående punkter er sket for mig selv. Men jeg må da indrømme, at tankerne har strejfet mig og flere af emnerne er blevet diskuteret i veninde/mødre flokken og i mødregruppen. Og dette skal blot være en reminder til os alle med nybagte mødre i omgangskredsen og ikke være skæld ud ;-)

 

 • For guds skyld, lad endelig vær med at komme med 117 råd om hvordan hun skal lægge barnet til amning, skifte bleen, holde sutteflasken anderledes eller hvordan hun holder barnet (medmindre det er uhensigtsmæssigt) Hun er usikker nok i forvejen og nu er det trods alt hendes barn og hun ved bedst.
 • Lad vær med at dømme den nybagte mor, hvis hun har ønsket at snuppe alt den barsel hun kan få med sit lille barn. Og lad for guds skyld vær med at kalde det 1 års ferie!!
  Vi er alle forskellige. Nogle mødre har brug for at gemme deres barsel, andre har brug for at starte tidligere på arbejde og så er der os (inklusiv mig selv) der gerne vil bruge alt barslen. Ja, 1 år lyder af meget. Men hvis en mor har brug for at nyde sit barn i et helt år alene – skal hun så ikke have lov til det?
 • Lad vær med at kommentere på, om barnet mon kan dit eller dat. Børn er MEGET forskellige! Og om dit eget barn, så kunne holde hovedet efter 2 måneder, eller gå da det var 10 måneder – så gavner det sgu ikke rigtig den nybagte mor med den information :-)
 • Aldrig bed hende om at skifte tøj, hvis der er kommet lidt gylp eller savl på trøjen. Hun kan formentlig kun passe 2-3 af sine bluser og hvis hun alligevel skal tilbringe resten af dagen hjemme, så kan det jo i bund og grund være fuldstændig ligemeget.
 • Lad venligst vær med at trøste barnet, hvis barnet er grædefærdig. Når et nyfødt barn græder, så er det bedst at aflevere det tilbage til sin mor eller far. Tro ikke, at blot fordi du har en masse erfaring, at du på et split sekund kan trøste andres børn. Fair nok, at man prøver. Men barnet skriger højst sandsynligt efter sine forældre. Så spil ikke helt og tro du hjælper forældrene – for ærlig talt, vil de helst have barnet tilbage.

Kan I mon genkende nogle af punkterne? Og kan I evt. tilføje flere? Så snupper jeg dem og samler dem til endnu et blogindlæg :-)

2 kommentarer

 • Ja… når man får barn er det som om at alle tænker “jeg giver hende lige nogle gode råd” :-)
  Har lovet mig selv aldrig at gøre det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Helt enig! Men åh den er jo lidt svær, for man vil jo gerne hjælpe andre. Og råd er altid dejlige, men bare ikke for mange ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PRIKKET KJOLE PÅ EN LUN DAG