4 SUNDE EFTERÅRS OPSKRIFTER MED HOKKAIDO

NÅR BARNET IKKE VIL SPISE – 10 GODE RÅD

For et par uger siden delte jeg på Instagram, at vi havde lidt problemer med at få cykelrytteren til spise. Og specielt aftensmad for tiden er noget af en udfordring. Heldigvis var I én del, der havde gode råd og en anden del af jer stod i samme situation. Derfor vil jeg som service info, meget gerne dele nogle af de svar jeg fik, i håb om at vi allesammen kan blive rådgivet og hjulpet på rette vej. Så vores børn kan spise og vokse ;-)

 

  • Nedjustere mængden af maden. For et lille barn kan en fyldt tallerken være uoverskuelig. Derfor kom lidt ad gangen på tallerken og fyld tallerken op undervejs (hvor tallerken stadigvæk er på bordet og du øser maden over på tallerken, imens barnet ser det)
  • Fordel maden på tallerken. Altså fordel kød, grøntsager, ris, pasta hver for sig. Evt. fordel tingene i en trekant eller firkant afhængig af hvor meget mad barnet får.
  • Giv barnet hvad det helst vil spise. Er det yoghurt barnet bedst kan spise, så giv det det. Eller er det havregrød til aftensmad, så giv barnet det. Det kommer ikke så meget an på hvad barnet spiser. Men AT BARNET SPISER. Senere hen, når barnet spiser optimalt igen, kan du justere variationen.
  • Skær maden ud i mundrette bider. Det gør det nemmere for barnet, at spise enten med hænderne eller stikke en gaffel i stykkerne.
  • Mos alt. Kartofler, kød, grøntsager osv. Jo nemmere kan barnet spise det – især i opstartsfasen,
  • Distrahere barnet med et stykke legetøj, imens du giver barnet mad. På den måde “opdager” barnet ikke, at de spiser.
  • Jo flere måltider desto bedre. Om barnet spiser 10 gange på en dag eller 3 gange – det er egentlig underordnet hvor mange gange, bare barnet spiser. Hen ad vejen kan du justere størrelser af måltiderne.
  • Spis sammen med barnet. Når du spiser sammen med barnet, så giver det også barnet lyst til at spise. Og hvis barnet hellere vil have det, der er på din tallerken, så lad ENDELIG barnet spise det. (For det meste spis det samme som barnet)
  • FARVER. Jo mere farverig mad, desto mere spændende og sjovere er det at spise. Så skru op for grøntsager og farverig kød/kulhydrater.
  • Giv barnet en ske eller en gaffel. Også selvom barnet ikke har lært at spise selv endnu. Det gør det mere interessant at spise, samt du lærer barnet på sigt, at spise selv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 SUNDE EFTERÅRS OPSKRIFTER MED HOKKAIDO