Lemoncurd // Citronsyltetøj
Jeg kan engang huske at da min veninde og jeg var på besøg i London, at jeg for første gang fik lov til at smage Lemoncurd og som vi herhjemme kalder for Citron Syltetøj. Og jeg var forelsket med det samme!
Jeg elsker sammenhængen mellem det bitre og det søde og så kan jeg smøre på det på min morgenmad ;-) Faktisk kan jeg varmt anbefale Lemoncurd i din morgenmads skyr, som topping på dine pandekager, til ostebord og som pålæg til de her lækre nybagte boller.
Ja mulighederne er mange og så tager det under 30 min. at lave og kræver ikke alverdens kokke kunster – skal du prøve det? Så med i opskriften herunder.
LEMONCURD
Til et stort glas
Du skal bruge:
- Saften fra 4 økologiske citroner
- Revet citronskal fra 2 af ovenstående citroner
- 200 gram sukker
- 3 æg
- 75 g smør
Citronsaft, sukker og æg piskes hårdt sammen i en gryde ved middelvarme. Pisk gerne i 5 minutter, uden at massen kommer til at koge. Tilsæt derefter citronskal og smør og fortsæt med at piske indtil konsistensen bliver tykkere. Bliv med at piske til du har den rette konsistens, afhængig af hvor tynd og tyk syltetøj man ønsker.
Hæld massen igennem en si, så alt citronskal bliver siet fra. Kom det i et syltetøjs glas og opbevar det i køleskabet, op til 14 dage.
VELBEKOMME!
Ser super lækkert ud!