Recipe: Apple Pie
Jeg har fået efterårsferie! Og hvor er det herligt! Efterårsferien skal selvfølgelig lægges ud med nogle dejlige planer. I dag står den på frokost med en meget sød (og meget højgravid) veninde, som jeg glæder mig til at se. I aften står den på indflytterfest hos nogle venner og i morgen står den på afslapning. Det er nemlig min første “rigtig” fridag længe, så det skal klart nydes med alle de ting jeg ikke har nået hele ugen. Det bliver rart.
Nu hvor det er blevet efterår, så hører efterårsspisen afdeles til, så jeg har en lille opskrift på en nem og hurtig æbletærte! Det er den perfekte efterårsspise-kage-snack-ish, altså hvis du spørger mig ;-)
Jeg kan varmt anbefale at spice den op med lidt lakridspulver, eller skift æblerne ud med rababer og selvfølgelig creme fraice/skyr on the side!
Du skal bruge:
150 g mel
100 g smør
100 g sukker
2 tsk lakridspulver (kan undlades)
Kornene fra en halv vanilestang eller ca. 2 spsk vanillepulver
Fyld:
2-4 æbler (kan udskiftes med rababer)
1-2 tsk kanel
2 tsk sukker
Skær æblerne ud i tern og læg dem i en form, så de dækker bunden. Drys kanel og sukker henover og rør rundt. Til dejen blandes alle ingredienser sammen og æltes til en tørdej. Når dejen er æltet færdig, knækkes den i små stykker og fordeles over æblerne, så det dækker.
Tærten bages ved 180 grader i 30-35 min. Velbekomme!!
Den lyder godt nok lækker. Hvilken smør bruger du? Margarine?