Recipe: Hot pumpkin soup
Efterår og varm suppe hænger ligesom sammen, ikke? Det synes jeg helt bestemt. Jeg synes det er noget så rart at lune sig med en lækker og varm suppe. Jeg er en stor suppeelsker og jeg er ret stor fan af hjemmelavede supper. Mest fordi man altid kan eksperimentere og ligledes fordi suppen er mere koncentreret i smagen. Og billedet ovenover taler vist for sig selv. Faktisk kan jeg ikke tage æren af denne opskrift. Jeg var forleden aften på besøg hos min søde veninde Louise, hvor hun havde tilberedt denne hjemmelavede og sunde græskarsuppe til os. Så vi hyggede os med tæpper og varm suppe. Ren efterårs stemning, hvis du spørger mig. Faktisk har Louise været så sød at låne mig opskriften, så I også kan få muligheden for at lave denne lækre og sunde suppe.
Og nu hvor det er efterårsferie og “græskar-tiden” er på det højeste, så er der vist ingen undskyldning for ikke at hoppe i køkkenet. Og så er den oven i købet sund og med meget smagfuld.
Du skal bruge:
3 dl grøntsags eller hønsebouillion
1 stk skrællet kartoffel
Salt og peber
1 kvist timian
1 tsk spidskommen
1 stk hakket løg
650 g græskar (skrællet og renset for kerner)
1 fed presset hvidløg
2 tsk olivenolie
1 chili (vi valgte at påføre chili, for at give mere smag. Dette kan dog undlades)
- Start med at skære græskar og kartofler i tern.
- Rist derefter løg, hvidløg og spidskommen i olivenolie i 2-3 minutter.
- Tilsæt græskar og kartoflerne og rist videre under omrøring i 5-6 minutter.
- Hæld grøntsagerne i en gryde og tilsæt bouillion blandingen og rør rundt.
- Lad suppen koge ved middel varme i ca. 15 minutter indtil grøntsagerne er møre.
- Blend græskarsuppen til den får en ensartet konsistens (vi brugte en stavblender)
- Slut med at hælde græskarsuppen i en gryde og varm den igennem ved middel varme smag til med salt og peber.
Vi valgte at tilsætte lidt ristet bacon og creme fraiche.
Velbekomme!
Hallo den må jeg da vist få lavet til aftensmad. Tak for tippet!