Christmas dresses

Snack: Everyday scones

everyday scones snack scones sconesfor

I søndags havde jeg tid til at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. Nemlig at kunne bage scones. Ganske vidst er scones måske ikke den sundeste morgenmad eller kendt som en del af morgenmaden herhjemme i Danmark. Men hjemme hos mig, der kan scones spises til morgenmad, formiddags snack, senere snack…Tjah faktisk kan scones spises på alle tider af døgnet – i hvert fald hjemme hos mig ;-)
De er super nemme at bage og tager under en time at lave – så det kan varmt anbefales, hvis du mangler en snack op af dagen eller lidt sødt til kaffen.
Apropos bagning, så starter jeg i dag med julebagning – det er altså noget så hyggeligt, også selvom vi ikke er i december endnu! Men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at resten af december måned bruges på julefrokoster, arbejde og en masse andet julehygge. Så jeg tyvstarter lige lidt på julen ;-)
Nå, nu til opskriften!

Du skal bruge:

500 g mel
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g blødt smør
1 æg
1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
1,5 dl mælk
150 g mørk chokolade
1 æg til pensling

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg. Saml dejen med mælk og yoghurt. Hak chokoladen groft og bland den i dejen. Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens. Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade. Pensl dine scones med sammenpisket æg. Bag dem i oven ved 200 grader i ca. 15 min eller til de er gyldne og gennembagte.

Velbekomme :-)

IMG_8350

 

 

follow with facebook

18 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christmas dresses