Smoothie: Mango & Pineapple

Bløde morgenboller

breakfast club
breakfast2
breakfast1

Det er altså skønt at vågne en søndag morgen og vide at man kan stå op til duften af nybagt brød. Det er en af de mange goder, når der er lidt ekstra tid i weekenden til at kræse om morgenmaden. Selvom om denne nemme hjemmebag ikke kræver længere arbejdstid.
I går blandede jeg dejen og lagde den på køl i køleskabet natten over. Og hvilken glæde det bragte, da jeg vågnede i morges med tømmermænd og ret træt efter gårsdagens heftige bytur. For dette er en af de nemmeste opskrifter på koldthævede boller. Det er især en af mine favoritter, da dejen hverken skal æltes eller hæve i flere timer. Så enhver kan bage dem, I promise! Se evt. min anden opskrift på koldhævede boller.
Opskriften svarer til ca. 12 boller.

Du skal bruge:

1/2 l koldt vand
1/4 pk. gær
1-2 tsk salt
1 spsk. honning
evt. 1 spsk olivenolie
4 dl hvedemel
2 dl durummel
1 dl grahamsmel
2 dl havregryn
1 dl kerner/frø

Rør gæren ud i det kolde vand, til det er opløst. Tilsæt de resterende ingredienser lidt efter lidt. Fortsæt med at røre til dejen har en klistret og fyldig masse. Dæk den til med film og stil den i køleskabet natten over (eller i mindst 4 timer)
Tænd ovnen på 200 grader. Brug to spiseskeer til at forme boller på en bageplade. Pensl med lidt olivenolie og drys med frø eller kerner. Lav evt. 2-3 snit hver bolle. Bag dem i ca. 15 min eller til de er gyldne. Velbekomme :-)

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie: Mango & Pineapple