BREAKFAST: Skyr med blåbær og appelsin
Til de opmærksomme læser, så spiste jeg skyr til morgenmad i går. Faktisk spiser jeg skyr næsten hver morgen. Trods hvad medierne fortæller, så er jeg sikker på, at skyr styrker mig med gode proteiner og holder mig mæt i længere tid. Derfor holder jeg meget af, at spise skyr til morgenmad. Og til dem, der ikke bryder sig om smagen af skyr – så har jeg valgt en lidt sødere version denne gang. Jeg har nemlig krydret skyr med lidt honning, så du undgår den syrlige smag. Derimod har jeg tilsat ristet havregryn og lidt syrligt frugt, for at balancere sur/sød kontrast. Morgenmads retten tager under 5 min at lave og er nem, at have med i tasken, hvis du er på farten.
Du skal bruge:
1 dl skyr naturel
1 tsk flydende honning
50 g havregryn
1 kvart appelsin
1 håndfuld blåbær
Start med at blande honning og skyr. Rør det rundt, til honningen har fordelt sig. Rist havregryn på en tør pande. Hvis du er til en mere sød smag, kan du evt. bruge lidt honning til, at riste havregrynene med. Skræl appelsinen og skær den i små stykker.
Læg skyr nederst i et glas, næste lag er ristet havregryn, derefter drys med appelsin og blåbær.
Velbekomme! :-)
Tak for opskriften.
Det lyder lækkert, den må jeg prøve i weekenden :)