A little change
I har tidligere givet udtryk for, at I kunne tænke jer flere personlige indlæg om mig. Jeg har både vist lidt af MIT HJEM og fortalt jer om mit forhold TIL MIN MOR, så vi prøver lige endnu et personligt indlæg. Og jeg skal prøve at gøre det kort ;-)
Det er nærmest blevet en vane for min omgangskreds, at alle tænker på mad, sunde vaner og træning. Jeg har nok altid være typen, der har spist hvad jeg har haft lyst og løbet en tur i ny og næ. Faktisk har det der “sundhed” aldrig været en højprioritet for mig. Jeg har aldrig været en kræsenpind og min mor har altid opdraget mig til at spise alle former for grøntsager og sund kost. Så det har nok altid faldet meget naturligt for mig, at spise sundt. Selvfølgelig blandet med alle mine caféture der nok opvejer den sunde kost herhjemme ;-)
For let’s face it. Jeg er en slikmund! Jeg elsker kager og søde sager. Mest af alt holder jeg af bland selv slik. Og jeg har givet mig selv lov til at spise det i moderate mængder.
Men for snart en måned siden blev jeg pludselig opfordret til at ændre min kost og faktisk begynde at tænke over hvad jeg spiser. Jeg har nemlig i mange år døjet meget med hævede betændte ben og lidt åndedrags besvær. Og lægerne har enten rådet mig til at holde en pause fra træning eller opfordret mig til at øge min træning. Hvilket var meget forvirrende for mig, da jeg fik to forskellige svar.
Min søster anbefalede mig derfor at tage til en akupunktur, hvor man kunne blive fødevaretestet og det skulle vise sig, at være en god ide.
For jeg fandt frem til, at jeg er intolerant overfor hvede og mælk. To rimelig vigtige ingredienser i min hverdags kost. Og er I egentlig klar over hvor mange fødevarer, der indeholder hvede? Vi taler altså om pålæg, brød, kager og slik. De sidstnævnte har nok været det sværeste for mig at undvære. Men jeg har stræbet efter at prøve denne nye diæt. Heldigvis er det et emne, der er blevet taget alvorligt og der produceres flere produkter, som ikke indeholder laktose eller gluten. F.eks kan man få laktosefri skyr, fløde og smør. Især skyr var en af de mange varer jeg ville komme til at savne, da det ellers har været min yndlings morgenspise. Men det giver en smule håb og jeg er faktisk positivt overrasket over hvordan jeg har håndteret den nye livsstil.
Og jeg har da også tilladt mig, at synde en gang i mellem. For det kan altså give nogle problemer, når man skal med veninderne ud at spise eller når sliklysten bliver for stor.
Men det vigtigste er dog, at jeg kan mærke en forskel. Jeg kan mærke at mine ben har det bedre, også især når jeg løber mine lange ture. Og jeg kan mærke en væsentlig forskel, når jeg spiser mad der indeholder gluten og laktose, fremfor når jeg holder mig til diæten.
Derfor er jeg også begyndt at vise jer flere opskrifter, der både er gluten og laktosefri. Måske gemmer der en læser eller to, der har det på samme måde? Eller måske har en af jer, lyst til at spise lidt sundere? Om end, I er til det ene eller det andet, så håber jeg at jeg stadig kan inspirere jer med lækre opskrifter. :-)
Det er et godt blogindlæg. Jeg undrede mig også hvorfor du var begyndt at notere at opskrifterne var gluten og laktosefri. Men nu ved vi det. :-)