RECIPE: Peanutbutter cookies
Efter en længere snak om glutenfri og laktosefri diæt, så fik jeg i sidste uge cravings for noget sødt. Og noget som jeg kunne tage med til mine kollegaer i anledningen af at jeg var færdig med eksamen. Men samtidig skulle det gerne være en snack, som jeg selv kunne tåle.
Derfor var peanutbutter cookies det oplagte valg. Jeg har længe haft peanutbutter til at ligge i skabet, men jeg glemmer af og til, alle de muligheder man kan lave med peanutbutter, så den bliver oftest gemt helt bag i skabet. Altså indtil jeg bagte de her cookies.
Opskriften er meget simpel og er naturligvis fri for mælkeprodukter og hvedemel. Jeg har brugt en laktosefri peanutbutter, så ALLE kan nyde godt af opskriften.
Jeg bagte dem om aftenen og prøvesmagte dem selv samme aften. Og jeg var SOLGT! De kunne godt gå hen og blive yndlings ;-)
Dog dummede jeg mig, da jeg ikke havde skruet låget på kagedåsen ordentlig på, så kagerne blev en anelse bløde dagen efter. Men de blev alligevel spist ;-) For at opnå en sundere opskrift kan chokoladen undlades.
Jeg vil forresten takke jer for de sødeste kommentar til blogindlægget i går. I er simpelthen de bed
Opskriften finder du under billedet.
Du skal bruge:
- 70 gram mørk chokolade uden mælk. (Jeg brugte chokoladen fra Urtekram Fairtrade)
- 350 g peanutbutter uden hvede. (Jeg kan anbefale peanutbutter fra Urtekram)
- 2 æg
- 1 spsk vaniljesukker
Put peanutbutter i en skål og rør rundt. Tilsæt æggene og vaniljesukker. Hak chokoladen i grove stykker og kom i skålen.
Gør en bageplade klar med bagepapir på. Form små kager på bagepladen og pres dem lidt flade. Sørg for at der er en god mellemrum mellem kagerne. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Når kagerne er bagt, skal du sørge for at kagerne kommer på en kold bageplade, for at bevare en sprød konsistens.
Spis dig mæt og glad i peanutbutter cookies :-)
Kan man bruge peanutbutter den klumpede??