Lately

Film: Kvinden i Guld

Torsdag aften var jeg i biffen og se filmen Kvinden i Guld. Inden filmen havde jeg lidt forhåbninger om at filmen ville være god, da jeg havde set en trailer for filmen, da jeg tidligere var i biografen. Altså jeg vidste at den handlede om et maleri, som en gammel dame havde knyttet sig til og som ville have det tilbage.. Hmm… Filmen skulle vise sig at den ikke bare var god – men måske en af bedste film jeg har set. For filmen berørte mig noget så dybt. Jeg var så bevæget under filmen og endda efter filmen at tårerne simpelthen bare trillede ned af mine kinder… 

ALDRIG har jeg haft sådan en følelse med en film før.

Udover at være en total tudemarie i biografen, så handler filmen faktisk om mere, end bare et maleri. Filmen handler om retfærdighed og om sorg, der ligger så dybt inde i menneskers hjerter, at det kræver utrolig meget mod, men også værdighed til at åbne op for denne sorg.

Filmen handler om en jødisk ældre dame ved navn Maria. Hun er født og opvokset i Østrig og boede der desværre også under 2. verdenskrig. Hendes jødisk familie var velhavende og levede et formidabel liv. Indtil nazisterne overtog Østrig og fratog dem alle deres værdigenstande og stolthed. En af de store værdigenstande var et maleri af Marias moster Adele, også bedre kendt som Kvinden i Guld. Maria står som arving af dette billede og filmen handler derfor om kampen om at få maleriet tilbage igen. Derudover handler filmen også om et anderledes syn på 2. verdenskrig, denne gang set fra en jødisk synspunkt.

Jeg tror måske også at det var derfor filmen bevægede mig så meget. Netop fordi man har set adskillige af film fra 2. verdenskrig. Men aldrig set det hele fra den jødiske side.

Jeg vil desværre ikke fortælle nærmere om kampen og historierne bag filmen, da jeg hellere vil anbefale jer at tage ind og se den! Den er virkelig powerfuld og vil sikkert tage jer med storm. Specielt, hvis I (ligesom jeg) kan lide historie og ønsker at se en film med magt og retfærdighed.

STOR anbefaling herfra <3

4 kommentarer

 • Jeg så den her den anden dag, jeg synes den var SÅ god! Jeg forstår ikke hvordan den har fået dårlig kritik :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg så den her den anden dag, jeg synes den var SÅ god! Jeg forstår ikke hvordan den har fået dårlig kritik :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Åh jeg forstår heller ikke kritikken.. Men så er det jo dejligt at der er nogen af os tilbage, som er helt vilde med den :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Åh jeg forstår heller ikke kritikken.. Men så er det jo dejligt at der er nogen af os tilbage, som er helt vilde med den :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately