JULE SHOPPING - sådan gør du:

Pilea Peperomioides

IMG_1410XX

Ærligt talt så var jeg lidt af et rodehoved da jeg flyttede hjemmefra for lidt over 8 år siden, altså hvad angår planter. Jeg købte og købte blomster og planter, men allerede efter et par dage, så glemte jeg alt om dem og efter et par uger med en halv vissen plante, så måtte de desværre afgå ved døden. Sorry!

Heldigvis er jeg blevet klogere på planter og plantepleje. For jeg elsker at have grønt rundt omkring i lejligheden. Det giver både liv og ikke mindst en hygge ved at have friske blomster og livlige planter. Jeg har især haft en svaghed (og har det nok også stadigvæk) for sukkulenter, fordi de altid var så kønne og den fine svage grønne farve var så fin. Derudover har jeg været svært glad for Hjertegarn, som jeg ofte må klippe til, da de gror ret stærkt ;-)

IMG_1311X

Det nyeste skud på stammen er min højt elskede pilea-plante. Jeg er noget så glad for den. Den gror og gror og giver mig simpelthen så mange babyer, at jeg slet ikke kan følge med! Sikke en herlighed ;-)

Igennem flere år har denne plante været noget så populær og det har den sørme også været hjemme hos mig. Pilea-planten har nemlig den effekt at den formere sig i form af små babyplante, som man kan plante om. Det giver altså en utrolig mængde af pileaplante – men de er altså også så fine at have til at stå. Og så har man jo altid en ekstra lille gave til en veninde eller mor, som mangler en ny plante!!

Du kan læse mere om hvordan du planter og plejer Pilea-planten herunder.

IMG_1382X

De små babyer er dem som gror rundt om planten – altså dem der gror seperat og ikke “på” planten. Bræk dem forsigt af helt nede ved roden og plant dem i en lille krukke med jord – sørg for at de får godt med vand og lys. Det kan godt tage tid før det lille nye skud begynder at vokse – men hav tålmodighed – den skal nok vokse sig stor ;-)

Jeg har taget billede af min seneste lille baby-pilea og den er allerede vokset godt på de seneste uger.

Mine planter står i vindueskarmen og bliver vandet ca. hver anden dag. Jeg har valgt at “dreje” mine planter, så de for skiftevis sol og skygge. Det er i hvert fald min erfaring, at det virker ;-)

Kom gerne med flere tips og gode råde omkring planter – det er altid dejligt at lære noget nyt! :-)

IMG_1394X

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULE SHOPPING - sådan gør du: