RECIPE: Specier

RECIPE: Specier

IMG_2844X

IMG_2860

De nemmeste og lækreste småkager – især hvis man er chokoladeglad ligesom jeg ;-) Jeg har nemlig bagt specier og de smager så godt, at de altid smager af en mere…eller to.. Og så er det altså noget så hyggeligt med småkager, også selvom man kun lige er fyldt 27…ahem..

Min søster og jeg fik bagt en hel bunke af diverse småkager og hvor er det altså lækkert at byde gæster på julekager. ( eller bare spise hele molevitten selv, det kunne man nemt få lyst til )

Men idet hele taget at kunne byde på hjemmelavet småkager eller julekager – det er som om der bare er blevet kræset lidt mere om julen, når det er hjemmelavet. Derudover så er dejen jo utrolig nem at lave og inden får et par timer, så har du ca. 100 styks.

Opskriften finder du herunder :-)

IMG_2894

Du skal bruge:

 • 375 g hvedemel
 • 300 g smør
 • 125 g flormelis
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 100 g chokolade

 

Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en skål. Ælt dejen til den begynder at hænge fast. Hak chokoladen, og rør den i dejen. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer. Tænd ovnen på 200°. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. Og voilá så har du de lækreste julesmåkager :-)

IMG_2834
IMG_2866

2 kommentarer

 • Marianne

  WOW hvor ser de lækre ud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Jeg skulle vidst gerne have det hele liggende, så det bliver til lidt kagebagning i eftermiddag, tak for opskriften!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RECIPE: Specier