Tapas NIGHT
Tapas er betegnelse for en masse små lækre retter, som kan sammensættes til et stort hovedmåltid eller som en enkel forret. Formålet er at få brugt sanserne og smagsløgene, da man bliver introduceret for en masse smagsvarianter.
Forleden aften lavede vi en spontan tapas aften med nogle søde mennesker. Egentlig kræver tapas ikke alverdens forberedelse, men blot nogle få indkøb. Alt efter hvor meget smag og variation, så kan man let lave mange små retter til en fin overkommelig pris.
Derudover er det altså ret hyggeligt at smovse i et par timer og smage de forskellige varianter til en god rødvin eller iskold hvidvin. Tapas er helt klart aktuelt nu hvor vi går foråret i møde og jeg tror helt sikkert at vi skal prøve at holde en Grill Tapas aften, når vejret bliver lidt lunere.
Nå men jeg har altså noteret nogle madvarianter som vi har brugt og hvad der ellers ville være godt til en tapas middag.
Brød:
Flütes skåret i tynde skiver
Knækbrød i alle variationer
Grissini (er altid godt at have med)
Forskellige kiks til oste
Ristet rugbrød i meget tynde skiver
Kød:
Serrano- eller parmaskinke
Små chorizo sticks
Oksepølse
Chorizo pølse
Kyllingespyd i en lækker og stærk marinade
Paté
Laks
Rejer
Oste:
Dette er selvfølgelig en smagssag alt efter hvilke oste man kan lide. Men vælg gerne en stærk ost, f.eks en chili gouda og en mild ost med evt. nøddesmag. Og ellers Mozzarella sticks og flødeost.
Dip:
Hvidløgssmør
Tapenader af forskellige slags
Oliedip
Chilimayo
Aioli
Pesto
Grønt:
Cherrytomater
Peberfrugt i stænger
Oliven
Pinjekerner
Pickles
Bønner
Krydderurter
Saml det hele på bordet og tag jer god tid til at nyde maden <3
Ingen kommentarer endnu