Lately

Helles hyldeblomstsaft

Som nævnt tidligere – så var jeg i sidste på hyldeblomst rov med min mor. Og flere af jer har spurgt efter en opskrift på hyldeblomstsaft – så det skal I selvfølgelig ikke snydes for ;-)

Opskriften er simpel og kræver kun ganske få ingredienser. Derudover er det egentlig en 4 dags proces, som kun kræver at man kigger til den morgen og aften.

For mig er hyldeblomst lig med sommer og forår. Jeg husker selv sidste år, hvor min mor lavede den skønneste hyldeblomstsaft, som havde holdt hele sommeren over. Det er nemlig det smarte ved denne opskrift – den kan fryses, så du kan nyde din hyldeblomst saft året rundt ;-) Så hvis du ønsker at lave din egen hyldeblomstsaft, så er det nu du skal gå på rov, da der er højsæson i øjeblikket!

Opskriften er min mors – derved kommer også navnet Helles hyldeblomstsaft ;-)

Sørg for at plukke hyldeblomsterne fra morgen/middag, da blomsterne er mest friske på dette tidspunkt af hensyn til morgendug osv. Tag gerne hele buketter med klip gerne af grenene, så du ikke kun får små blomster toppe med.

Du skal bruge:

  • 40-50 hyldeblomsterskærme
  • 1 kg økologisk sukker
  • 3-4 økologiske citroner
  • 2 liter vand
  • 2 tsk citronsyre

Sørg for at skylle hyldeblomsterne grundigt samt ryste dem fri for insekter.

Skær citronerne i skiver med skrald og brug også gerne endeskiverne.

Kog 2 liter vand og kom det i en gryde. Tilsæt sukkeret og citronsyre. Vent til det bliver opløst.

Kom blomsterne i gryden med sukkervandet og rør rundt. Tilsæt citronskiverne og rør igen rundt. Sørg for at det hele bliver vendt rundt, så alle citronerne ikke flyder ovenpå ;-)

Kom gryden i køleskabet. Sørg for at røre rundt i gryden morgen og aften de næste 3-4 dage, så saften får den gode smag.

Når saftprocessen er ovre, sier du saften fra. Hæld saft på flasker eller i poser, hvis du ønsker at fryse saften ned.

Kom ca. 1/3 del af saften i en kande og hæld derefter 2/3 vand i (afhængig af hvor stærk smag man ønsker) og voilá så har du en lækker hyldeblomst saft til hele sommeren! ;-)

Et ekstra tip – lav din egen hyldeblomst champagne! Kom 1/3 del saft, 1/3 del og 1/3 champagne i en kande – det smager himmelsk! Og så er det helt perfekt (og lovligt) at drikke når solen skinner ;-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately