Sprøde bønnerfritter
Bønnefritter er blevet en hel obsession herhjemme. Faktisk er det blevet en så stor hit, at det er det vi altid laver, når vi er tomme for mad ideer til aftensmaden ;-) Ikke dårligt, vel?
Men faktisk er bønnefritter en genial spise. Det kræver ikke de helt store kokkeknive at tilberede ;-) Bønner er super sunde og er en god proteinkilde, som giver os en god mæthed. Derudover indeholder de både A, B og K vitamin. Så der er både lidt godt for huden, blodet og kroppen. Så man kan jo nærmest kalde dem sunde fritter!! ;-)
For at spice en ellers god original bønnefritte, så har vi prøvet at spice dem op med bla. chili, forskellige slags oste såsom parmesan, cheaddar og mozzarella og forskellige krydderier.
Denne opskrift har vi valgt at bruge cheddar og parmesan ost. Fritterne er super nemme at lave og er virkelig lækre, hvis man ønsker at spise sundt, men smager syndigt ;-)
Opskriften finder du herunder.
- ?300 g bønner på frost
- 1 spsk olie ( vi brugte olivenolie)
- Ca. 2 tsk groft salt. Drys med salt efter hvor meget du selv ønsker.
- Cheddarost og parmesan
Put de frosne b’ønner i en skål og drys ingredienser udover. Rør rundt, så alle ingredienserne bliver rørt godt rundt.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bønnerne på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen og bag dem i ca. 30-40 min. Sørg for at vende bønnerne, så de ikke brænder på.
Server dem med en god dip – f.eks denne chilimayo ;-)
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu