Presse

Hvid chokolademousse med skyr

Hvis der er noget som jeg virkelig holder af, så er det chokolade! Jeg kan nærmest spise det på alle tider af døgnet og det er som om at jeg bare aldrig bliver træt af chokolade ;-)

Derfor lavede jeg også en chokolademousse, da jeg i lørdags havde besøg af 4 søde veninder til middag. Jeg valgte at lave en “sommer-udgave” af den traditionelle chokolademousse med hvid chokolade og skyr. Denne udgave er nemlig en lille smule lettere og sundere end den ellers tunge chokolademousse. Jeg har valgt at pynte den med blåbær, hakket hvidchokolade og lidt citronskal.

Opskriften finder ud herunder :-)

Du skal bruge:
8 portioner

  • 2 dl skyr (jeg brugte en med vanilje)
  • 400 g god hvid chokolade
  • 8 æggehvider
  • Saften fra 1 citron
  • Revet citronskal
  • Blåbær

Start med at smelte chokoladen i et vandbad. Lad den stå lidt efterfølgende og blive afkølet. Imens pisker du æggehviderne stive. Rør skyr og saften fra citronen sammen. Vend forsigtigt chokoladen i de piskede æggehvider. Tilsæt da skyr og citronsaften og bland det hele sammen, Hæld chokolademoussen i 8 fine glas og stil dem på køl. (gerne 3 timer før de skal serveres)

Pynt dem med bær, revet citronskal og hakket chokolade. 

Velbekomme!

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Presse