Lately

KOLDHÆVEDE HØRFRØ BOLLER

For mig er efterår i lig med indendørs hygge, tændte stearinlys, varmt kakao og de lækreste boller. Sidstnævnte har jeg eksperimenteret med i weekenden, hvor jeg fik lyst til at bage i køkkenet. Jeg har tidligere givet jer opskrifter på nemme koldhævede boller HER og HER, men der er jo et hav af opskrifter på disse og nu har jeg tilføjet endnu en til samlingen. De er super nemme og det bedste af det hele – du undgår at have grabberne i dejen ;-)

Denne er med hørfrø og durum mel som sagtens kan udskiftes med grahamsmel, hvis man ønsker en mere grov bolle ;-)

KOLDHÆVEDE HØRFRØ BOLLER
?Ca. 14 boller

Du skal bruge:

  • ?8 dl koldt vand
  • 8 dl durum mel
  • 40 g gær
  • 6 dl hvedemel
  • 2 tsk salt 
  • 1 dl havregryn
  • 3 spsk hørfrø

Start med at smuldre gær i det kolde vand og rør rundt. Tilsæt durum mel og rør det godt rundt. Tilsæt havregryn og hørfrø. Tilsæt 5 dl hvedemel og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal være klistret, men ikke flydende. Tilsæt til sidst saltet. 

Dæk skålen til med et viskestykke eller film og stil den i køleskabet. (Min. 4 timer) 

Når du skal bage; Tænd ovnen på 225 grader. Med to skeer former du bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med vand eller olivenolie for mere smag. Giv bollerne 15-20 min i ovnen eller til de er gylden brune. 

Hvis du laver dejen nu – så kan du have de lækreste boller til frokost ;-) Blot et tip!!

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately