Lately

POTATO SOUP// KARTOFFEL SUPPE

I denne kolde tid, så elsker jeg at mikse alverdens supper. Og denne gang er vi nået til kartoffelsuppe.

For et par år siden introducerede min kære mor mig for kartoffelsuppe. Jeg var en anelse skeptisk, da kartoffelsuppe ikke ligefrem lød flatterende. Men jeg pakkede hurtigt min bekymring væk, for hold nu op hvor var det overraskende lækkert! Og så var suppen tilmed utrolig nemt at lave.
Og findes der noget hyggeligere end at sidde sådan en kold aften og varme sig på hjemmelavet suppe? Nej vel?

Opskriften finder du herunder, samt mine tip til tilbehør :-)

KARTOFFELSUPPE
4 pers

  • 600 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ liter madlavningsfløde
  • 2 store porrer i tynde ringe
  • 2 store løg
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Drys

  • Bacon i tern
  • Purløg

Start med at skælle kartoflerne. Skyl dem derefter grundigt og tør dem i et viskestykke. Skær porrer i tynde ringe og skær løgene i grove stykker. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kartofler, porreringe og løg. Svits grøntsagerne i ca. 3 min. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog.
Kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt fløden og lad suppen koge op. Blend suppen med en stavblender eller en blender, til suppen har en ensartet smag.

VELBEKOMME! <3

Til drys kan man stege bacon i tern, for at give en mere saltet smag til suppen.
Prøv evt. med hjemmelavet rugbrøds croutoner eller stegt parmaskinke.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately