Lately

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Når den søde tand gerne vil have mere sødt. Kender I det? ;-)

Det kender jeg i alle tilfælde til! Og derfor har jeg også bagt de her lækre og super nemme chocolate chip cookies. Det er en klassiker! Og jeg har holdt af dem, lige siden jeg prøvesmagte den for snart 10 år siden. Sidenhen er det blevet til købte og hjemmebragte cookies – men det er som om at det er lidt hyggeligere, når man selv har bagt dem, ikke?

Denne opskrift kræver ganske få ingredienser og er super nemme at lave – DOG, skal man være opmærksom på at forberedningstiden kan være lang. For disse cookies har nemlig bedst at stå i minimum 24 timer på køl. Faktisk bliver de bedre jo længere tid de står i køleskabet.

Jeg bagte således 10 cookies efter 24 timer og flere efter 48 timer på køl. Og jeg må indrømme (selvom jeg er lidt af en utålmodig type) at disse cookies var mere sprøde og så lækre efter 48 timer end først antaget! Dog må dejen højst være på køl i 72 timer.

Så hvis du allerede nu ved at du får gæster i de kommende dage – så skynd dig at mikse dejen nu og lad den stå på køl i et par dage :-)

CHOCOLATE CHIP COOKIES
Ca. 40 stk små

  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 æg M/L
  • 230 g sukker
  • 280 g brun farin
  • 280 g blødt smør
  • 2 tsk groft salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 250 g mørk chokolade chunks
  • Groft salt til pynt

Bland alle de tørre ingredienser (undtagen brun farin og sukker) sammen i en skål.

Rør sukker, brun farin og smør sammen i en anden (stor) skål i 5 min. Brug gerne en røremaskine eller en håndmikser. Tilsæt nu 1 æg ad gangen og sørg for at røre godt rund imellem æggene.
Kom nu de tørre ingredienser i undtagen chokoladen. Dejen skal være god og tyk. Lad den stå i ca. 5 min. Rør nu rundt igen og kom chokoladestykkerne i.
Sæt film over skålen og kom den i køleskabet. Jeg anbefaler at bage kagerne efter 48 timer i køleskabet.

Når kagerne skal bages, skal du tænde ovnen på 175 grader. Tag dejen ud af køleskabet og form små kugler på en bageplade. (ca. 12 stk på en bageplade) Jeg brugte en isske til at forme kagerne. Tilføj evt. lidt ekstra chokolade og drys med groft salt.

Bag kagerne i ca. 15 minutter eller til kagerne er gyldenbrune. Tag derefter kagerne ud af ovnen og læg bagepladen på en rist i ca. 5 minutter og kom derefter kagerne over på en rist og lad dem køle helt af.

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lately